Minne kaikki tulevat Englannin monarkit ja muut kuninkaalliset haudataan kun...

Minne kaikki tulevat Englannin monarkit ja muut kuninkaalliset haudataan kun...

Minne kaikki tulevat Englannin monarkit ja muut kuninkaalliset haudataan kun kaikki nykyiset Windsorit ja muut vastaavat paikat on jo täynnä edellisiä?

Vastaus

Perinteisesti Westminster Abbey Lontoossa on ollut Englannin ja Britannian monarkkien hautapaikka aina Yrjö II:een saakka. Hänen poikansa Yrjö III rakennutti Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappeliin Kuninkaallisen hautaholvin, johon on hänen jälkeen haudattu Britannian monarkit. Poikkeuksina tähän ovat kuningatar Victoria, joka rakennutti itselleen ja miehelleen, prinssi Albertille, Kuninkaallisen mausoleumin, ja kuningas Edward VIII, joka kuoli Windsorin herttuana ja haudattiin Kuninkaalliselle hautausmaalle kuningatar Victorian mausoleumin taakse. Näiden molempien kuninkaallisten haudat sijaitsevat Frogmoren kartanon alueella.

Kuninkaallisen perheen jäsenet haudataan mitä todennäköisimmin Kuninkaalliselle hautaus-maalle, minne suurin osa kuninkaallisista kuningatar Victorian ajoista lähtien on haudattu. Sen sijaan monarkit ja heidän puolisonsa haudataan todennäköisemmin Pyhän Yrjön kappeliin, kunnes tilanpuutteen vuoksi valitaan jokin toinen paikka. Tätä paikkaa pidetään todennäköisimpänä myös kuningatar Elisabeth II:n kohdalla, vaikka hovi ei ole kertonut mitään nykyisen monarkin tulevasta hautapaikasta.

Englannin ja Britannian monarkkien hautauspaikat:
http://www.britannia.com/history/monarchs_burials.html

Pyhän Yrjön kappelin ja Britannian kuninkaallisten historiaa (englanniksi):
http://www.stgeorges-windsor.org/about-st-georges/royal-connection.html

Kommentit (0)

Vastauksesi