Minkäsuuruisen lahjan verottaja sallii työnantajan antaa työntekijälle esim.

Minkäsuuruisen lahjan verottaja sallii työnantajan antaa työntekijälle esim.

Minkäsuuruisen lahjan verottaja sallii työnantajan antaa työntekijälle esim. 50 tai 60 vuotispäivänä?
Onko tällaiselle lahjalle määritrlty (verottajan toimersta) selkeää euromäärää tai %-suhdetta työntekijjän palkkaan?
Lasketaanko lahjaksi myös esim. palkalliinen vapaapäivä tai vaikka viikon loma esim 15 tai 20 palvelusvuosien täyttyessä?

Vastaus

Alla verojuristin vastaus, joka löytyi netistä:

Merkkipäivänä työnantajalta saadut, arvoltaan kohtuulliset esinelahjat eivät ole veronalaista tuloa. Verohallituksen ohjeiden mukaan kohtuullinen merkkipäivälahja vastaa arvoltaan 1 - 2 viikon bruttopalkkaa. Merkkipäivänä työnantajalta saatu matka rinnastetaan esinelahjaan, jos saaja ei voi vapaasti valita matkaa tai vaihtaa sitä rahaksi. Merkkipäivillä tarkoitetaan yleisesti hyväksyttyjä eli tavanomaisia merkkipäiviä. Työntekijän merkkipäivinä voidaan pitää hänen hääpäiväänsä, 50-, 60- ja 70-vuotispäiväänsä, pitkäaikaiseen (alasta riippuen 10 vuotta tai enemmän) palveluun perustuvaa merkkipäivää tai eläkkeelle siirtymistä. Työnantajan merkkipäivinä voidaan pitää yrityksen ikään (esim. 50 vuotta) liittyvää merkkipäivää.

Vähäisempänä merkkipäivänä, esimerkiksi jouluna annetun lahjan arvon pitää myös olla vähäisempi. Verotuskäytännössä on hyväksytty n. 100 euron arvoinen joululahja. Myös joululahjan on oltava tavaraa. Lahjakortit ja joulurahat ovat verotuksellisesti palkkaa arvosta riippumatta.

Lahjakortista puolestaan pitää maksaa vero. Lahjakorttia pidetään rahaan verrattavana suorituksena ja veronalaisena tulona, jos saaja saa vapaasti valita lahjan.

Lähteet:
http://plaza.fi/ajassa/talous/verotus/verojuristi-vastaa/verojuristi-vas...
http://www.veronmaksajat.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi