Minkämerkkisiä amerikkalaisia televisioita on myyty Suomessa?

Minkämerkkisiä amerikkalaisia televisioita on myyty Suomessa?

Vastaus

Helsingin Sanomien vanhoista televisioita kauppaavista ilmoituksista ja mainoksista etsien löytyi ainakin Admiral (kannettava televisio) 1961. Helsingin televisio ja kone Oy mainosti Westinghouse-vastaanottimia syksyllä 1960: "Ensimmäinen amerikkalainen televisio Suomessa". Philco-televisioista ilmoiteltiin vuonna 1962. Vastaajan löydökset ovat siis suomalaisten tv-markkinoiden alkutaipaleelta.

Lahden radio- ja tv-museosta luvattiin apua ja odotamme vielä heidän vastaustaan. Lisätietoa on siis toivottavasti tulossa.

Kommentit (1)
Radio ja tv-museolla ei ollut aiheesta kovin paljon lisätietoja. He arvelivat amerikkalai... Radio ja tv-museolla ei ollut aiheesta kovin paljon lisätietoja. He arvelivat amerikkalaisten televisioiden myynnin Suomessa jääneen aika vähäiseksi. "Saksalaisia merkkejä on ollut tarjolla aika paljon ja sitten jo suomalaiset radiotehtaat alkoivat valmistaa omia mallejaan. Meillä on museon kokoelmissa amerikkalaisista televisioista 2 merkkiä 1950-luvulta. Toinen on RCA:n malli ja toinen Philco-merkkinen. Molemmat on tuotu suoraan Amerikasta, ei siis ostettu Suomesta. Meillä olevissa television historiaa käsittelevissä kirjoissakaan ei juuri käsitelty televisiolaitteita. Lähinnä niissä on keskitytty televisiotoiminnan historiaan. Meillä ei myöskään ole käytössä mitään laitteiden maahantuontiin liittyviä lähteitä. " (Alkuperäisen vastaajan lisäys 24.4.2018)
24.4.2018 13:44 Helsingin kaupunginkirjasto 0

Vastauksesi