Minkälainen on Mensan testi sokeille? vai voiko edes tehdä? Onko aikarajat samat ja arvostelu?

Minkälainen on Mensan testi sokeille? vai voiko edes tehdä? Onko aikarajat samat ja arvostelu?

3 vastausta

Suomen Mensasta vastattiin, että heidän järjestämä testi vaatii normaalin näkökyvyn.

Kommentit (0)
28.06.201403:29
2197
100

Mensan ns. älykkyystesti ei perustu mihinkään järkevään argumenttiin.

 Se etteivät näkövammaiset voi osallistua "testiin" kertoo jo aika paljon tästä heidän yleispätevästä testistään. Jos Mensalaiset ovat niin älykkäitä, niin tottahan he osaavat luoda sellaisen testin, johon näkövammaisetkin voivat osallistua.

Itse osallistuin tuohon "testiin" ja sain pisteikseni sen verran, ettei minun pitäisi pystyä pukemaan, syömään, solmimaan kengännauhojani, huolehtimaan vessassa käynnistä tai muusta puhtaudestani, ylipäänsä mistään itsenäisen elämän kriteereistä.

 

Kommentit (0)
29.06.201401:06
8449
52

Mensan älykkyystesti on FRT, figure reasoning test.  Se on matriisipäättelytesti, kapea mittaamaan älykkyyttä kokonaisuutena.  WAIS-IV:ssä Matriisipäättely on 1/10 osatestistä, ja sen tulos painottuu PRI:hin, visuaaliseen päättelyyn, mikä tietenkin korreloi vahvasti älykkyysosamäärään, mutta on vain siivu siitä, yksi ikkuna samaan huoneeseen.

Olisi hyvä jos psykologit hoitaisivat nämä testiasiat ja siltainsinöörit hoitaisivat siltojen lujuuslaskelmat ja lääkärit leikkaisivat umpilisäkkeet.  Valitettavasti jokainen on oma pieni psykologinsa ja mielipiteet ja tiede sotkeutuvat keskenään.

Kommentit (0)

Vastauksesi