Minkä vuoksi Tony Halme istui vankilassa 1999?

Minkä vuoksi Tony Halme istui vankilassa 1999?

Vastaus

Tony Halme kertoo kirjassaan Tuomiopäivä (2001) istuneensa San Pedron vankilassa / säilytyskeskuksessa 38 päivää. Halme oli hakenut Yhdysvaltain kansalaisuutta, ja oli menossa kansalaisuushaastatteluun, kun hänet pidätettiin. Halmeen mukaan ”jenkkilään oli jossain välissä tehty laki, jonka mukaan kaikki vihreän kortin haltijat, joilla on tuomio vakavaksi luokitellusta rikoksesta, voidaan ottaa säilöön ilman mitään sen kummenpia oikeudenkäyntejä. Mua ei kuulemma oltu pidetty, mua vaan pidettiin tallessa niin kauan, että mun tausta voitaisiin selvittää ja sitten päätettäisiin green cardin jatkosta.”

Kirjan mukaan Tony Halmeella ei ollut aikaisempaa tuomiota, mutta häntä oltiin aiemmin epäilty hormonien salakuljetuksesta. Lisäksi Halme oli ollut pidätettynä, koska hän oli henkivartijana toimiessaan ottanut esiin laittoman aseen (aseenkantolupa ei ollut voimassa kyseisessä osavaltiossa).

Lopulta Yhdysvalloissa showpainija Ludvig Borgana tunnettu Halme kyllästyi koko touhuun, ja ilmoitti tuomarille että haluaa lähteä maasta vapaaehtoisesti. Mr. Halme määrättiin poistumaan maasta kolmen päivän kuluessa. Saatuaan tarpeeksi Amerikasta "Viikinki" palasi kotisuomeen.

Lähde:
Halme, Tony: Tuomiopäivä. Revontuli, 2001. ISBN: 952-5170-12-8

Tony Halme Wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tony_Halme

Kommentit (0)

Vastauksesi