Minkä takia markkinoilla ei ole ladattavia litiumioni-paristoja?

Minkä takia markkinoilla ei ole ladattavia litiumioni-paristoja?

Minkä takia markkinoilla ei ole ladattavia litiumioni-paristoja? Siis AA-/AAA-mallin tavallisia paristoja. Onhan monissa elektroniikkalaitteissakin ladattavat litiumakut. Ladattavat paristot ovat aina NiMH-tyyppiä.

Vastaus

Mikrobitin verkkosivuilla akku- ja laturitestiin liittyen mainitaan, että "NiMH-akkujen lisäksi on olemassa myös muunlaisia akkuteknologioita. AA- ja AAA-koossa kyseinen tyyppi on kuitenkin selvästi yleisin. Se on korvannut laajalti vielä aiemmin yleiset nikkeli-kadmium-akut. Uusimpana keksintönä markkinoille ovat tulleet Litium-ioni-akut, jotka eivät kuitenkaan ole teknisten rajoitteiden vuoksi löytäneet tietään sormiparistoja käyttäviin laitteisiin."

Wikipedian litium-ioniakku -artikkelin perusteella se tuntuisikin olevan sopivin laitteisiin, joihin se sisältyy jo teknisesti suuniteltuna. Litium-ioniakku vaatii tämän perusteella käyttöturvallisuutta varmistavan suojapiirin. Pieniin sauvaparistokoon ladattaviin paristoihin litium-ioni -tekniikka ei tuntuisi järkevältä. Tekniikasta perillä olevat voisivat vapaasti maallikon tulkintaa korjata.

http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2007/01/akut/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Akku
http://jauno.nettisivu.org/litium-ion-akut-ksivalaisin-eli-taskulamppu-k...

Kommentit (0)

Vastauksesi