MInkä pituinen oli näyttelijä Elina Pohjanpää?

MInkä pituinen oli näyttelijä Elina Pohjanpää?

Helena Kara. Minkä pituinen hän oli? Hän näyttää niin pieneltä elokuvissa

2 vastausta

Tällaisiin menneiden vuosikymmenien näyttelijöiden mittoja koskeviin kysymyksiin on ikävä kyllä yleensä vaikeaa löytää vastauksia. Jos henkilöstä on kirjoitettu muistelmateos, saattaa siitä joskus olla apua. Elina Pohjanpään elämänkertaa ei toistaiseksi ole saatavilla. Ainoa tapa yrittää arvioida hänen pituuttaan lienee siis tutkia valokuvia, joita verkostakin löytyy runsaasti. Ei siten kyllä oikein mihinkään varmuuteen asiasta pääse. Esimerkiksi Fanpix.netin kuvagalleria sisältää useita otoksia joissa Pohjanpää pasteeraa näyttelijäkollegoidensa kanssa.

Helena Karan suhteen tilanne on sama. Tietolähdettä ei löydy. Aviopari Hannu Lemisen ja Helena Karan elämää ja elokuvia esittelevä Valkoiset ruusut -teos ei kerro Karan pituutta. Häntä kuitenkin kuvaillaan useissakin yhteyksissä pienikokoiseksi. Sisko Rytkösen suomalaisia naisnäyttelijöitä esittelevässä kirjassa on alaotsikko "veikeä pieni lady". Siro olemus ja suuret silmät saattoivat lisätä vaikutelmaa. Myös Karan valokuvia voi katsella Fanpix.netissä ja muualla verkossa.  

 

 

Kommentit (0)
03.09.201514:04
17840
16

Heti elokuva-ajan alussa huomattiin, että suuri pää pienillä hartioilla on fotogeenisempi kuin päinvastoin. Pienikokoisilla ihmisillä on usein myös pään kokoon suhtetutettuna isommat aistimiselimet elikkä silmät, korvat, nenä ja suu, joiden ansiosta ilmeetkin korostuvat. Sanoisin aivan perstuntumalla, että ainakin elokuvanäyttelijät ovat keskimäärin hieman keskimääräistä lyhyempiä (kamala lause, pahoitteluni). Sama ilmiö on luonnollisesti siirtynyt myös televisioon; lupaan, että hämmästyt, kun näet kadulla tutun uutistenlukijan! Nykyisin, kun ulkonäkö on ensisijainen tekijä kaikkialla viihdemaailmassa, ovat myös laulajatähdet hyvin kuvauksellisia suurine silmineen. Jätän lukijan pohdittavaksi, missä määrin tämä pätee politiikkaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi