Minkä merkkinen rannekello

Minkä merkkinen rannekello

on Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa vänrikki Kariluodolla? Näkyy melko hyvin siinä suon ylitys-kohtauksessa.

Vastaus

Elokuvan varausjono Helmet-kirjastoissa on edelleen sen verran pitkä, ettei vastaaja saanut sitä lähempään tarkasteluun. Lähdelinkin lyhyt YouTube-videoklippi elokuvasta paljastaa hetkeksi Kariluodon ranteessa olevan kellon. Eipä siitä paljoakaan voi päätellä kellon merkistä.

Suomalainen kellobrändi Leijona oli yksi elokuvan taustavoimista muiden sponsorien ohessa. Leijona-kellojen myynti alkoi Suomessa 1910 ja ne olivatkin hyvin yleisiä sotien aikana rintamalla taistelleiden ranteissa ja taskuissa. Ensimmäiset Leijona-rannekellot tulivat markkinoille 1920-luvulla. Alussa Leijonat valmistettiin Sveitsissä, mutta 1970-luvulla valmistus siirtyi Japaniin ja nykyään kellot tulevat Kiinasta.

Leijona-kelloja maahantuova Oy Perkko kertoo tiedotteessaan osallisudestaan elokuvan tuotantoon. Tiedotteen valokuvassa Rahikaista esittävän Andrei Alénin ranteessa on pyöreänmallinen Leijona-kello. Olivatko kaikki elokuvan näyttelijöiden kellot sitten Leijonia, siitä ei ole mainintaa. Kariluodon kello näyttää erilaiselta, kulmikkaammalta. 

Kommentit (0)

Vastauksesi