Minkä arvoinen on vanha parfyymi?

Minkä arvoinen on vanha parfyymi?

Minulle on jäänyt äitini tädin aikoinaan omistama avaamaton parfyymipullo ja haluaisin tietää, minkä arvoinen se on? Kyseinen parfyymi on  A'Suma Coty, numero 2201, ranskalaisen Coty-yhtiön valmiste. Sain selvitettyä että sen valmistus olisi aloitettu vuonna 1934 ja loppunut 1957. Pakkauksen pohjassa on vielä hinta 3000 mk ja sitä on alennettu 2800 mk:n. Laitoin sen myyntiin Tori.fi-sivuille ja hinta nousi hetkessä 300 euroon. Olen päättänyt myydä tai huutokaupata tämän, mutta en tiedä ovatko kansainväliset huutokaupat luotettavia. Niissä saisi varmaan paremman hinnan kuin kotimaisissa. Olisiko Teillä neuvoa hinnan ja mahdollisen myyjän suhteen?

Kuvat: 
2 vastausta

Todella kaunis ja harvinainen esine! Tätä tuoksua ei ole todellakaan helppoa löytää, joten mahdollinen hintakin jää arvailuksi, kun vertailukohteita ei oikein ole. Avaamaton pullo ja alkuperäinen pakkaus nostavat huimasti tuoksun arvoa. Tuota numeroa "2201" en onnistunut selvittämään, mutta kaikki tieto voi olla arvokasta todellisille hajuvesiharrastajille.

eBay huutokaupan kautta myydään valtavasti hajuvesiä ja myös "vintage" hajuvedet ovat siellä hyvin edustettuina. Hajuvesiharrastajat, "perfumistat", seuraavat sivustoa aktiivisesti, joten tuoksusi tulisi varmasti nopeasti laajan potentiaalisen ostajakunnan tietoisuuteen. Kannattaa tutustua hyvin eBayn sivustoon etukäteen, tutkia kaupan ehdot, maksuvälitys ja turvaohjeet, jotta ikäviltä yllätyksiltä välttyisi.

Eräs tärkeä mietittävä asia on sitten hajuveden lähetys ostajalle. Posti tai Matkahuolto ei kuljeta parfyymejä, sillä ne luokitellaan vaarallisiksi aineiksi. Monissa maissa on lisäksi erilliset säännökset mitä lähetyksiä sallitaan, nämäkin selviävät Postin sivuilta.

Kommentit (0)
26.11.201412:36
7108
62

Nettihuutokaupasta nimeltä WorthPoint löytyi samanlainen hajuvesi pakkauksineen.

Myös parfyymeihin erikoistunut Basenotes tuntee tuotteen, samoin Cleopatra's Boudoir.

Tuotetta on valmistettu 1934 – 1957.

Ehkä näiden linkkien avulla selviää myös jotakin tavaran arvosta.

 

Kommentit (2)
WorthPointissa on pelkkä laatikko.
26.11.2014 12:56 Mika Suominen 16303
Olin huolimaton, ensimmäisen linkin takaa löytyi vain kotelo, kuten Mika Suominen huomas... Olin huolimaton, ensimmäisen linkin takaa löytyi vain kotelo, kuten Mika Suominen huomasi. Vanhojen parfyymien hinnoittelusta löytyy kirja, jossa on mukana tuo kyseinen parfyymi: http://books.google.fi/books?id=X3-SS1kxQhwC&printsec=frontcover&hl=fi&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
27.11.2014 10:35 Reijo Jaakkola 7108

Vastauksesi