Minä vuonna Säheltäjät -televisiokertomus on tehty?

Minä vuonna Säheltäjät -televisiokertomus on tehty?

Kansalaistaidon tunnilla kouluissa näytettiin joskus ennen, ainakin omalla ala-asteaikanani 90-luvulla sellaista televisiokertomusta kuin Säheltäjät. Siinä kaksi poikaa näpisteli mm videokasetteja tavaratalosta, ja he pakenevat sitten linja-autolla kesämökille. Olisi mielenkiintoinen tietää, että minä vuonna kyseinen filmi on tehty? Olen ajatellut sen olevan aika vanhakin, kun se mikä koulussa näytettiin niin oli mustavalkoinen ja yhdessä kohdassa näkyi melko vanhan näköisiä seteleitäkin, niin jotenkin tulee mieleen 70-luku. Tämä sama kertomus on joskus tullut televisiostakin, ja muistelen että silloin se oli väreissä, joten onkohan se sittenkään niin vanha kuin luulen? Myös ihan mielenkiinnolla kysyn, että missähän tavaratalossa siinä filmissä ne tavaratalo-osiot on kuvattu?

2 vastausta

Suomen kansallisfilmografiassa (Elonet) ei mainita elokuvaa. Filmografiassa ei ole ehkä kaikkia tv-elokuvia tai mahdollisesti elokuvan nimi on virheellinen. Muistakaan lähteistä en löytänyt tietoja elokuvasta. Mahtaisiko jollakin lukijoistamme olla elokuvista tietoa.

Kommentit (0)
19.12.202015:47
27703
2

Televisio-ohjelma nimeltä "Säheltäjät. Musta suomalainen", jonka Pentti Riuttu ohjasi, esitettiin Suomen televisiossa 19. lokakuuta 1987. Kyseisen ohjelman päähenkilöt ovat nimeltään Jussi ja Ringo, jotka syyllistyvät varkauteen.

 

Ritva-tietokanta. Radio- ja televisioarkisto.

Kommentit (0)

Vastauksesi