Minä päivänä on tullut eniten elokuvia tv:stä?

Minä päivänä on tullut eniten elokuvia tv:stä?

Jos jätetään laskuista pois maksulliset vaihtoehdot ja pysytään julkisissa sekä suurimmalle osalle kansaa näkyvistä kaapeli- ja antennikanavista, niin onko tiedossa tiettyä yksittäistä päivää, jolloin televisiosta olisi näkynyt eniten elokuvia? Laskutavaksi toivon ensisijassa kokonaisuudessaan kello 00.00 -23.59 välillä nähtyjä elokuvia (toki on mahdollista huomioida myös ennen puoltayötä alkaneet, toisen vuorokauden puolella päättyneet elokuvat, sekä edellämainitun vuorokauden puolella alkaneet, mutta seuraavan vuorokauden puolella päättyneet elokuvat).

Vastaus

Hyviä elokuvapäiviä on usein tiettyinä pyhäaikoina. Silloin ihmiset pysyttelevät tyypillisesti kotosalla ja on aikaa katsella televisiota. Ainakin joulunpyhiin ja uuteenvuoteen on yleensä satsattu melkoinen elokuvatarjonta. Emme pysty käymään kaikkien päivien elokuvatarjontaa yksitellen läpi. Periaatteessa niitä voisi tutkia vaikka Helsingin Sanomien arkistoista kunkin päivän ohjelmakartasta, mutta se olisi todella aikaavievä työ.

Jo 15 tai 20 elokuvan päivää pidettäneen aika runsaana. Uudenvuoden aattona 31.12.2017 esitettiin televisiossa 30 elokuvaa, joten se on hyvä ehdokas ykkössijalle.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi