Minä ja Morrison kuvauspaikkoja?

Minä ja Morrison kuvauspaikkoja?

Muutamia kuvauspaikkoja olisin kysynyt. Mökki jossain metsässä? Jim Morrisonin kuvakangas seinällä. Akin koti,viitat Hyvinkää Sahanmäki? Kaupunkiasunto,jonne Milla ja Aki menevät tuon metsämökin myllerryksen jälkeen. Haikon kartano ilmeisesti,jossa löylyissä Aki ja Milla rakastelevat? Akin hautajaiset,millä hautausmaalla (Honkanummi?) Muitakin paikkoja Google mapsin linkkeineen olisivat kivoja..

Vastaus

Melko hyvä lähde elokuvien kuvauspaikkojen selvittämiseen on Suomen kansallisfilmografia -kirjasarja. Elokuvasta riippuen on kuvauspaikat kirjattu vaihtelevan tarkasti, toisinaan hyvinkin yksityiskohtaisesti, toisinaan niukemmin jos lainkaan. Sarja kattaa toistaiseksi vuodet 1907-2000. Minä ja Morrison -elokuva valmistui vuonna 2001, joten kansallisfilmografiasta ei tällä kertaa ole apua.

Anssi Kela teki elokuvan soundtrackille yhden kappaleen. Hän kertoo kuvauksia tehdyn Helsingin Jollaksessa olevassa vanhassa puutalossa. Se esitti elokuvassa Samuli Edelmannin näyttelemän Akin kotia. Solar Films -tuotantoyhtiön mukaan pääkaupunkiseudun lisäksi kuvausryhmä teki töitä Porvoon liepeillä sekä Tallinnassa. Haikon kartanohan elokuvassa tunnistettavasti näkyy joissakin kohtauksissa. Elokuvien tekijät usein jakavat kiitoksia eri tahoille elokuvien lopputeksteissä. Siitäkin voi yrittää päätellä joitakin kuvauspaikkoja ja interiöörejä. Joskus kiitokset voivat toki johtua muistakin syistä. Morrison-elokuvan kiitoksissa mainitaan Elonetin mukaan Ravintola Tiger, Ravintola Taidehallin Klubi ja Seaside Hotel, joissa on ehkä kuvattu joitakin kohtauksia. Tämän tarkemmin emme löytäneet tietoja kuvauspaikoista. Solar Films -tuotantoyhtiöltä voi kysyä lisää.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi