Miltä avaruusolennot mahdollisesti näyttäisivät?

Miltä avaruusolennot mahdollisesti näyttäisivät?

Fiktiossa esiintyy niin ihmismäisiä harmaanahkaisia olioita, joilla on isot mustat silmät kuin myös sellaisia, jotka muistuttavat jotain jättiläismäistä liskoa tai kuoriaista. Sitten on näitä outouksia, jotka eivät varsinaisesti muistuta mitään maan eliöitä. Ovatko tutkijat esittäneet minkäänlaisia spekulaatioita tai arveluita miltä avaruusolennot todellisuudessa voisivat näyttää, jos kyse on sellaisesta kehittyneestä sivilisaatiosta, joka voisi matkata tähtien välillä ja tulla vaikka maapallolle tai vähintään lähettää signaalia avaruuteen, jonka voisimme ehkä vastaanottaa? Ja miten he perustelevat arvionsa?

Vastaus

Arvioita mahdollisten maapallon ulkopuolisten olioiden ulkonäöstä on esitetty myös tiedemaailmassa, mutta sanakäänteet ovat varovaisia. Oxfordin yliopiston eläintieteilijä, Sam Levin toteaa arvioinnin vaikeutena olevan sen, että on olemassa vain yksi esimerkki - elämä maapallolla. Samalla elämä maapallolla kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden käsittää millaisille mekanismeille elämä ylipäänsä perustuu. Ja jos ajatellaan, että elämä perustuu tietynlaisille mekanismeille, päädymme helposti johtopäätökseen, että "muukalaiset" näyttävät paljon oletettua enemmän meiltä, ihmisiltä.

Kuitenkin myös Levin korostaa, että kyse on oletuksista, elämän mahdollisesti muodostuneen toisella tavalla kuin Maassa, mutta tutkimuksen kuitenkin ottaneen pieniä askelia eteenpäin. Varmuutta ei voine saada kuin todella kohtaamalla maapallon ulkopuolista elämää. Tai ehkä se on jo saapunut tänne. Kun sitä naapurin Reiskaakin miettii...

Kommentit (1)
Erityisen vaikean kysymyksestä tekee se, että vaikka lajin kehittyminen tekniikkaa halli... Erityisen vaikean kysymyksestä tekee se, että vaikka lajin kehittyminen tekniikkaa hallitsevaksi ehkä vaatii kehitysvaiheen, jossa lajilla on samantyyppisiä raajoja ja aisteja, kuin ihmisellä, niin tuo vaihe saattaa mennä ohi, kun tekniikan hyödyntäminen on viety riittävän pitkälle.
13.12.2018 19:40 Leo Salminen 3443

Vastauksesi