Milloin viimeinen European Pop Jury lähetettiin ja mitä suomalaisia ehdokkaita...

Milloin viimeinen European Pop Jury lähetettiin ja mitä suomalaisia ehdokkaita...

Milloin viimeinen European Pop Jury lähetettiin ja mitä suomalaisia ehdokkaita (es. ja kappale) oli viimeisissä kilpailuissa mukana?

Vastaus

Pahoittelen vastauksen viipymistä.

En valitettavasti löytänyt vastausta tähän kysymykseen. Kyseessähän oli länsieurooppalaisten yleisradioyhtiöiden katto-organisaation EBU:n (European Broadcasting Union) järjestämä kilpailu, jossa jokainen jäsenyhtiöistä esitteli oman maansa pop- ja rockmusiikin parhaimmistoa. Lopuksi kansainvälinen yleisö, eli ohjelmaa kuunteleva nuoriso, äänesti voittajasta.

Suomalaisen pop- ja rockmusiikin historiasta kertovista teoksista mainitaan European Pop Jury -kilpailusta lähinnä Hurriganesin voitto joulukuussa 1974 kappaleella ’Get on’. Internetin sana- ja metahakukoneilla sain tulokseksi lähinnä hajanaisia viittauksia yksittäisiin voittajakappaleisiin. Kysyin asiasta YLE:n Jake Nymanilta sekä ohjelmaa juontaneelta Markku Helismaalta. Heidän mukaansa viimeisin radioarkistosta löytyvä Pop Jury on joulukuulta 1976. YLE:n äänilevystöstä taas kerrottiin, että vuoden 1976 musiikkiraportit löytyvät ainoastaan Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto ELKAsta (http://www.elka.fi/sivu1.htm). Esittäjiä ja kappaleita voi tiedustella sieltä. Palvelu on kuitenkin maksullista.

Käytetyt lähteet:

Suomi soi. 4: Suuri suomalainen listakirja, toimittanut Jake Nyman. Tammi, 2005.
Pennanen, Timo: Sisältää hitin - levyt ja esittäjät Suomen musiikkilistoilla vuodesta 1972. Otava, 2006.
Jalkanen, Pekka: Populaarimusiikki WSOY, 2003.
Jalkanen, Pekka: Suomen musiikin historia. Populaarimusiikki. WSOY, 2003.
Halme, Markku: Rumba - 20 vuotta rockin takahuoneessa. Johnny Kniga, 2003.
Lehtonen, Esko: Suomalaisen rockin tietosanakirja. Osa 1 : A – L. Fanzine, 1983.
Jee jee jee : Suomalaisen rockin historia, toimittaneet Seppo Bruun, Jukka Lindfors, Santtu Luoto ja Markku Salo. WSOY, 1998.
Pugin, Leo: ’Kun Hurriganes vei Suomen Eurooppaan’. Helsingin Sanomat, 17.7.2005.
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Broadcasting_Union

Kommentit (0)

Vastauksesi