Milloin "Totuus ja oikeus" tulee Suomessa elokuvateattereihin? Ja minne?

Milloin "Totuus ja oikeus" tulee Suomessa elokuvateattereihin? Ja minne?

Viron juhlavuoden suurelokuva kansalliskirjailijan teoksen pohjalta

2 vastausta

Kotimaansa elokuvateattereissa Totuus ja oikeus on kerännyt ennätyksellisiä katsojamääriä helmikuun ensi-iltansa jälkeen. Sen on nähnyt Virossa jo yli 200 000 ihmistä. Pienessä maassa tällainen yleisö on todella merkittävä.

Elokuvauutiset.fi-sivuston 8.4. päivitetyssä tulevien ensi-iltojen listassa sitä ei ainakaan näy. Finnkinon ensi-iltaluettelossa elokuvaa ei mainita. Wikipedian elokuvavuosi 2019 -artikkeli ei myöskään sisällä Totuus ja oikeus -elokuvaa. Nähtäväksi jää pääseekö elokuva Suomessa laajempaan teatterilevitykseen.

Suomessa se on jo esitetty Tuglas-seuran ja Viron kielen opettajien järjestämässä kutsuvierasnäytännössä kauppakeskus Redin elokuvateatterissa. Kirjailija Panu Rajala oli mukana katsomossa ja hän kertoo kokemuksesta blogikirjoituksessaan. Redin virolaisomisteinen viisisalinen elokuvateatteri Cinamon olisikin luonteva esityspaikka tälle elokuvalle.

Virossa A.H. Tammsaarella on kansalliskirjailijan asema, mutta meillä häntä ei tunneta kovinkaan hyvin. Totuus ja oikeus -kirjasarjasta käännettiin suomeksi aikoinaan vain ensimmäinen ja viides osa. Lopulta vuonna 2000 päätti Otava julkaista kokonaisuudessaan uutena Juhani Salokanteleen käännöksenä kaikki viisi osaa. Sarjan viimeinen osa Kotiinpaluu julkaistiin vuonna 2013.

 

 

Kommentit (0)
18.12.201912:53
16759
19

Joulukuun uutisia Suomenlahden eteläpuolelta ja Atlantin takaa:
Viron julkisen palvelun ETV esittää elokuvan uudenvuodenpäivänä.
Truth and Justice pääsi Oscarien shortlistalle, josta mm. Suomen ehdokas karsiutui. 

Kommentit (0)

Vastauksesi