Milloin penis luokitellaan normaalikokoiseksi ja mikä on mikropeniksen raja...

Milloin penis luokitellaan normaalikokoiseksi ja mikä on mikropeniksen raja...

Milloin penis luokitellaan normaalikokoiseksi ja mikä on mikropeniksen raja ?
Itsellä on ikää 23 vuotta, mutta penis on levossa 3-4cm. Erektiossa 6,5cm pitkä ja 5,5cm ympärysmitta ja tuntuu, että ittellä on aika pieni. Luokitellaanko tuo jo pieneksi ?

Vastaus

Kiitos kysymyksestä.

Siittimen koosta on tehty useita tutkimuksia, ja vaikka tulokset hieman eri lähteissä vaihtelevatkin, ei niissä ole kovin suuria eroja. Tavallisesti lepotilassa oleva siitin on n. 6–12 cm pitkä ja läpimitaltaan 2–4 cm.

Erään tutkimuksen mukaan erektiossa oleva siitin on 10,1–15,9 cm pitkä terskan kärjestä häpyluuhun asti mitattuna, keskiarvon ollessa 13,0 cm. Siittimen koko saattaa poiketa huomattavastikin näistä arvoista. Yhdynnän suorittamisen kannalta erektiossa olevan siittimen pituudella ei ole olennaista merkitystä.

Toisen tutkimuksen mukaan mitat ovat 12.9–15.0 cm, 95 prosenttia siittimistä mahtuu välille 10.7-19.1 cm. Tyypillinen ympärysmitta on 12.3 cm, joka tarkoittaa 3.9 cm:n halkaisijaa.

Näillä mittareilla siittimesi vaikuttaa kieltämättä pienenpuoleiselta. Mutta naisen emättimen pituus vaihtelee 6½-12 cm:n välillä, joten siihen nähden se on aivan riittävän kokoinen. Jos naisilta kysytään, suurimmalle osalle on tärkeämpää se, miten mies penistä käyttää kuin peniksen koko. Eli kannattaa panostaa läheisyyteen, hellyyteen ja esileikkeihin. Tosin näistä ei ole haittaa yhdellekään miehelle.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Siitin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mikropenis
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_penis_size
http://en.wikipedia.org/wiki/Micropenis
http://www.seksuaaliterveysklinikka.fi/index.php?option=com_content&view...
http://www.huoltamo.com/?page=1633959&id=4088079

Kommentit (0)

Vastauksesi