Milloin on viimeksi suomen televisiossa esitetty The Muppet Showta ja Seesamtietä? ja voiko niitä ka

Milloin on viimeksi suomen televisiossa esitetty The Muppet Showta ja Seesamtietä? ja voiko niitä ka

Milloin on viimeksi suomen televisiossa esitetty The Muppet Showta ja Seesamtietä? ja Voiko niitä katsoa jostain?

Vastaus
Kysymys välitettiin Kansalliseen audiovisuaaliseen instituuttiin (KAVI), josta ei kuitenkaan suoraa vastausta kysymykseen saatu. Sanottiin, että "Radio- ja televisioarkisto (RTVA) on tallentanut digitaalista ohjelmavirtaa vuodesta 2009 lähtien. RTVA ei kerää eikä arkistoi ulkomaisia tv- tai radio-ohjelmia, sillä fokuksemme on kotimaisessa aineistossa. Muppetit ja Seesamtie on näytetty televisiossa ennen kuin ohjelmavirran tallennus alkoi KAVIssa. Näyttäisi siltä, ettei ko. ohjelmia ole uusittu vuoden 2008 jälkeen, joten näitä sarjoja ei ole valikoimassamme."
 
Radio- ja tv-arkiston (RTVA) Ritva-tietokannasta ja KAVIn Tenho-tietokannasta löytyi muutamia Jim Hensonin piirrossarjoja ja -elokuvia. Tenho-tietokannasta löytyivät elokuvat:
Muppet Show. Supertähdet Kermit ja Miss Piggy
Muppet Show. Musiikkifestivaalit
Muppet Show. Gonzon oudot kaverit
Muppet-elokuva
Muppettien aarresaari 

Ritva-tietokannasta löytyi joitakin jaksoja sarjasta "Fraggle Rock - Fragglit", joka on Jim Hensonin luoma piirrossarja. Lisäksi Ritvasta löytyi "Kermitin joulu" -elokuva.

KAVIsta todettiin vielä, että "Ritva-tietokannan nettiversion avulla asiakkaat voivat tehdä hakuja ja tutustua valikoimaamme itsenäisesti: https://rtva.kavi.fi/. Ritvan suoratoistoihin pääsee käsiksi kaikissa RTVA:n katselu- ja kuuntelupisteissä (https://kavi.fi/fi/rtva/ohjelmien-katselu-ja-kuuntelu/ohjelmavirta) kun taas Tenhon suoratoistoihin ainoastaan täällä KAVIssa. Kaikki ovat tervetulleita käyttämään palveluitamme (ei tarvitse olla tutkija tai alan harrastaja)."

Wikipedian mukaan Seesamtietä on esitetty YLE TV2:lla vuosina 1997-2000. Oman muistin mukaan The Muppet Show'ta on uusittu Mainostelevisiolla 1990-luvun alussa. MTV:n asiakaspalautteesta ei kuitenkaan pystytty asiaa selvittelemään. Jos asia kiinnostaa suositeltiin jättämään kysymys kanavan Facebook-sivulle. Myös Asiakkaan KAVI neuvoi kääntymään kanavien puoleen, jos haluaa saada tarkempia tietoja esitysajankohdista tai esittää toiveita uusintakierroksista.

Valitettavasti tämän enempää ei tietoa asiasta löytynyt. Sanomalehtien ohjelmatiedoista voisi tietoa hakea, mutta valitettavasti meillä ei maksullisia sähköisiä arkistoja Helsingin kaupunginkirjastossa ole tällä hetkellä käytössä.

 
Kommentit (0)

Vastauksesi