Milloin on valmistettu kuvassa oleva A. Hintze. sen: Berlin piano ja onko Carl Hintze sukua?

Milloin on valmistettu kuvassa oleva A. Hintze. sen: Berlin piano ja onko Carl Hintze sukua?

Vastaus

Pelkän pianon koskettimista ja valmistajan kilvestä otetun valokuvan perustella ei soittimen ikää voi päätellä. Jokin sarjanumero tai vastaava merkintä auttaisi ehkä jo asiaa. Tosin tässä tapauksessa ei valmistajastakaan oikein löydy mitään tietoa. Alfred Dolgen teos Pianos and their makers (Dover Publications, 1972) on aika kattava opas eurooppalaisista pianonvalmistajista. Sen sivuilla mainitaan kyllä pianonvalmistaja Carl H. Hintze. Myös verkosta löytyy Carl Hinzestä tietoa.

Makers of the piano -kirjan mukaan Carl August Ferdinand Hinze (1812-1889) perusti yrityksensä Berliinissä 1837. Hänen poikansa Carl Hermann Hintze jatkoi liikkeen johtajana. Pianoja myytiin mm. Pietariin ja Tallinnaan (Carl H Hinze -logo). 

Eräältä venäläiseltä verkkosivulta löytyi kyllä kuva samanlaisella A. Hinze -kilvellä varustetusta pianosta. Hyvin todennäköiseltä tuntuisi, että berliiniläisten Hinze-pianojen yhteydessä puhuttaisiin saman suvun jäsenistä. Kunnon lähteiden puutteessa ei asiaa voi varmentaa.

Berliinissä sijaitseva Musikinstrumenten-Museum Berlin voisi olla eräs paikka, josta tiedustella ko. pianon historiasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi