Milloin Munkkiniemeen Laajalahden aukiolle tuli lippakioski?

Milloin Munkkiniemeen Laajalahden aukiolle tuli lippakioski?

Vastaus

Lippakioski on puu- tai betonirakenteinen kioski, jossa myydään perinteisesti muun muassa virvokkeita ja makeisia. Kioskin etuosassa on lippa tai katos, ikkuna ja myyntitiski. Lippakioskeja on Helsingissä nykyään reilut toistakymmentä, kaikki eivät ole käytössä.

Ensimmäiset lippakioskit suunnitteli kaupunginarkkitehti Gunnar Taucher ja arkkitehti Eero Urpola jo vuonna 1937. Nykyään toimivat lippakioskit on suunnitellut kaupunginarkkitehti Hilding Ekelund ja ne rakennettu 1940-50 -luvuilla. Laajalahden aukion kioski perustaminen ajoittunee siis myös tähän aikahaarukkaan.

Munkkiniemen Laajalahden aukion lippakioskin perustamisen tarkkaa vuotta eivät lähteet mainitse. Asiaa on tiedusteltu Rakennusvirastosta sähköpostitse mutta vastausta ei ole tullut.Verkkosivulla Kysy museolta http://kysymuseolta.fi/ on kyselylomake, jolla voi myös tiedustella mitä moninaisimpia historiaan liittyvä asioita.

Lisäys kirjaston vastaukseen 8.9.2016:

"Valitettavasti tarkkaa vuotta, jolloin kioskin toiminta olisi alkanut ei tiedoistamme löytynyt.  Tietojärjestelmäämme on merkitty rakennusvuodeksi 1937". (Rakennusvirasto)

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi