Milloin on julkaistu Pentti "Pena" Myllymäen arkkitehtuuriaiheisia sarjakuvia?

Milloin on julkaistu Pentti "Pena" Myllymäen arkkitehtuuriaiheisia sarjakuvia?

Hei! Milloin on julkaistu Pentti "Pena" Myllymäen arkkitehtuuriaiheisia sarjakuvia? (Kuuleman mukaan Arkkitehtilehdessä) Onko sarjakuvia joskus koottu yksiin kansiin, tai onko joku kirjoittanut niistä joskus johonkin?

Vastaus

Taiteilija Pentti ”Pena” Myllymäki (s. 1934) on tullut tunnetuksi pilapiirtäjänä, joka on kuvittanut Origon pakinoita. Origo eli Jouni Lompolo, ja Pena eli Pentti Myllymäki, aloittivat yhteistyönsä Helsingin Sanomissa vuonna 1956. Nuoret arkkitehtiylioppilaat tutustuivat toisiinsa Helsingin Polilla, Teknillisessä Korkeakoulussa, jossa kummatkin tähtäsivät arkkitehdin tutkintoon. Myllymäestä tuli arkkitehti, Origosta pakinoitsija.

Origo ja Pena ovat julkaisseet myös pakinakokoelmia. Yhteisiä kirjoja on vuosikymmenten ajalta pitkälti toistakymmentä. "Atomipotero" ilmestyi 1960, "Käytöksen kultainen kirja" v.1970, "Kansakunnan kaapin alla" v.1982 ja "Maallinen onni" v.2000. ”Pena” Myllymäki asuu Oulun naapurissa Tyrnävällä arkkitehtivaimonsa kanssa. Hän on ollut mm. Helsingin kaupungin palveluksessa, mutta sai siellä mielestään aikaan "enemmän lausuntoja kuin taloja". Tyrnävällä on toisin: kunta on Origon mukaan "lähes täynnä" Penan rakennuksia aina kunnantalosta lähtien.

Lähde:
Taiteellisen systeemin sivupöydässä (24.09.1996).
Synkkämieliset humoristit naurattaneet 40 vuotta (24.05.1999).
Origo ja Pena jättävät jäähyväiset (15.08.2001).
http://www.hs.fi/arkisto/

Kommentit (0)

Vastauksesi