Milloin Helsingin vanha linja-autoasema suljettiin?

Milloin Helsingin vanha linja-autoasema suljettiin?

Milloin Helsingin linja-autoasema suljettiin? Se joka oli Kamppi keskuksen luona. Mikä päivä viimiset vuorot ajettiin sieltä? Väliaikainen asema oli tai ainakin joitakin laituripaikkoja Kamppi keskuksen rakentamisen aikaan oli. Kauanko tämä järjestely oli ennen kuin linja-autoliikenteen siirtyi Kamppiin ja Elielinaukiolle?

Vastaus

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keväällä 1999 suunnitelman Kampin kentälle rakennettavasta korttelista, joka käsittäisi bussiaseman, kauppakeskuksen ja asuntoja. Elielinaukion bussiterminaalin kenttä- ja katutyöt alkoivat pian tämän jälkeen.

5.8.2000 Helsingin Sanomat uutisoi, että vuoden 2001 alusta alkavan Kampin työmaan takia Espoon ja Helsingin väliä kulkevat bussit joutuisivat evakkoon katujen katujen varsille. Vantaan bussit siirtyisivät Elielinaukiolle jo aiemmin. Elielinaukion bussiterminaaliin liikennöinti alkoi 30.10.2000 ja sinne siirtyi aluksi Kampin kentältä neljä Helsingin sisäistä ja 16 seutulinjaa. Myöhemmin linjoja siirrettiin sinne lisää. Pohjoisen ja keskisen Espoon suuntaan liikennöivien 200-sarjan seutubussien lähtöpaikka siirtyi Kampista Elielinaukiolle 1.6.2002.

Elokuussa 2002 Kampin aukio tyhjeni kokonaan, kun linja-autot muuttivat väliaikaisille laitureille kenttää ympäröiville kaduille. Lasipalatsin aukiolta kulki vielä kaukoliikenteen busseja kesäkuuhun 2005 asti. Kampin keskus avattiin 2.6.2005. Länsiväylän suunnan bussit aloittivat liikennöintinsä Kampin terminaalista 5.6.. Seuraavana päivänä myös kaukoliikenne siirtyi Kamppiin.

Vanha linja-autoasema, alun perin ns. Turun kasarmin talousrakennus ehti palvella asiakkaita 70 vuotta. Rakennus remontoitiin vielä vuosina 1994-1995. Todennäköisesti asema sulkeutui lopullisesti Kampin terminaalin avautuessa.

Kommentit (0)

Vastauksesi