Milläköhän Suomesta saatavalla henkilöautolla on pienin bensan keskikulutus...

Milläköhän Suomesta saatavalla henkilöautolla on pienin bensan keskikulutus...

Milläköhän Suomesta saatavalla henkilöautolla on pienin bensan keskikulutus (l/100km). Ja voiko toinen auto kuluttaa kaupunkiajossa vähemmän ja toinenmaantie ajossa.

Vastaus

Haku Ajoneuvohallintokeskuksen ja autojen maahantuojien tuottamasta EkoAKE-tietokannasta osoitti, että pienin bensankulutus on Toyota Priusilla, mutta se on hybridiauto, ja varustettu bensiinimoottorin lisäksi sähkömoottorilla. Bensiinimoottorisista vähiten eli 4,6 l/100km näyttää kuluttavan moni automerkki, mm. Citroën C1.
http://ekoake.autoalanverkkopalvelu.fi/default.asp
(Tiedot löytyvät ruksaamalla hakulomakkeesta kaikki muut vaihtoehdot paitsi ”diesel” ja ”muu” kohdasta polttoaine. Alasvetovalikoista ei tarvitse tehdä valintoja.)

Suomessa myytävien henkilöautojen teknisiä tietoja löytyy myös Tekniikan Maailman sivuilla olevasta autohinnastosta tai Tekniikan Maailman numeron 6/2007 artikkelista ”Autotieto 2007: 2570 automallia”. Kummassakin ilmoitetaan polttoaineen kulutus sekä maantie- että kaupunkiajossa. Lisäksi mainitaan yhdistetty kulutus (kaupunki/maantieajo).
http://www.tekniikanmaailma.fi/autohinnasto/

Auton polttoaineen kulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten auton ja moottorin koko, ajotapa, ajoneuvon kuormitus ja kunto. Tästä lisää Ajoneuvohallintokeskuksen sivuilla: http://www.ake.fi/AKE/Ympäristö/Taloudellinen+ajaminen/Taloudellisen+ajamisen+vinkit.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi