Millaista kummittelua Turun linnassa esiintyy ja missä paikoissa?

Millaista kummittelua Turun linnassa esiintyy ja missä paikoissa?

Millaista kummittelua Turun linnassa esiintyy ja missä paikoissa? Onko Nunnankappeli nimisessä paikassa jotain kummittelua?

Vastaus

Tuoretta tietoa linnan kummituksista löytyy muutaman viikon takaisesta Turun Sanomien Extra-liitteestä (8.12.12), jossa oli lehtijuttu linnan kummituksista. Paranormaaleihin ilmiöihin erikoistuneet aavetutkijaryhmä Aavedatan jäsenet Jupe ja Marko Keskitalo tutkivat linnan infrapunakameroilla ja EMF-mittareilla (mittari mittaa sähkömagneettisen kentän muutoksia).

Linnan kummituksia on tavattu muun muassa kuninkaansalissa, vanginvartijan huoneessa ja nuorten herrain huoneessa. Vankikopissa uskotaan kummittelevan vuonna 1822 murhattu vanginvartija Petter Norman. Norman kuoli kun vangit löivät häneen 22 puukoniskua. Linnan siivooja oli 1980-luvulla nähnyt vanginvartijan huoneessa pienikokoisen mieshahmon, joka oli kulkenut huoneen läpi. Mies meni portaita alas ja häipyi seinään. Paria päivää myöhemmin linnan kesävahtimestari kertoi nähneensä saman miehen avatessaan linnaa aamulla. Muutama vuosi sitten myös japanilainen turisti kertoi, että huoneessa on henkiä, jokin oli tarttunut turistia jalasta ja estänyt liikkumasta.

Keskiaikaisessa kuninkaansalissa on nähty hahmo, joka tulee ulos kuninkaan yksityisvessasta ja katoaa salin pylvään taakse. Aavemainen hahmo on ollut nainen.

Aavedatan tekemien mittausten perusteella potentiaalisia kummitushavaintoja löytyi esilinnan pyöreän tornin vankilasta, vanginvartijahuoneesta ja Jaakko Ilkan sellistä sekä kuninkaansalista.

Kysyin asiasta myös Turun linnasta ja sieltä vastattiin, että ainakaan heidän tietoonsa ei ole tullut Nunnakappelista tehtyjä kummitushavaintoja kuten ei muistakaan linnan kirkoista.

Turun maakuntamuseon (nyk. Turun museokeskus) museotiedotteessa on Timo Mykärän artikkeli linnan kummituksista, mutta en valitettavasti saanut sitä käsiini. Artikkeli on parinkymmenen vuoden takaa.

Turun yliopistoon on tehty myös gradu, jossa tutkitaan turkulaisia kummituksia: https://volter.linneanet.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?v1=1&ti=1,1&Search%5FA...

Mikäli haluat vielä lisätietoja linnan kummituksista, lähetä meille sähköpostia, iGS-toimitus voi välittää sinulle Turun linnan oppaan yhteystiedot.

Lähteet:
Turun Sanomat 8.12. 12 Extra-liite ”Aaveiden metsästäjät”
http://www.tylkkari.fi/asiat/kauhukierroksella-turun-linnassa
http://www.ts.fi/teemat/extra/423303/Aavedata+tutki+Turun+linnan

Kommentit (0)

Vastauksesi