Millaisia persoonia olivat Bill Clintonin vastustajat hänen presidentiksipyrkimisaikoinaan?

Millaisia persoonia olivat Bill Clintonin vastustajat hänen presidentiksipyrkimisaikoinaan?

2 vastausta

Demokraattien ehdokkaan Bill Clintonin kilpailijat vuoden 1992 Yhdysvaltain presidentinvaaleissa olivat silloinen istuva presidentti republikaanien G.H. Bush ja sitoutumaton Ross Perot.

Bushia voisi luonnehtia perinteisten amerikkalaisten arvojen vaalijaksi. Hän kannatti vahvaa puolustusta ja Yhdysvaltain etujen ajamista myös sotilaallista voimaa käyttäen. Ross Perot oli rikas liikemies ja hyväntekijä, jonka vaalikamppanja pyrki fiksuun ja tasapainoiseen talouspolitiikkaan. Monet perinteisesti demokraatteja äänestäneet siirtyivät Perot:n kannattajiksi.

Englanninkielisen wikipedian artikkeleissa on erittäin perinpohjaiset ja hyvät artikkelit molemmista ja heidän kampanjoistaan. Linkit artikkeleihin löytyvät alta.

Kommentit (0)
13.07.201916:15
25229
18

Kun Bill Clinton oli Demokraattisen puolueen presidenttiehdokas Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vuonna 1992, hänen vastaehdokkaitaan olivat Republikaanisen puolueen presidenttiehdokas ja istuva presidentti George H. W. Bush ja sitoutumaton presidenttiehdokas Ross Perot. Ennen kuin Clintonista tuli presidenttiehdokas, hänen täytyi voittaa esivaaleissa kaikki muut demokraattipoliitikot, jotka tavoittelivat presidenttiehdokkuutta.

Bill Clintonin lisäksi huomattavimmat presidenttiehdokkuutta tavoitelleet demokraattipoliitikot olivat senaattori Bob Kerrey, entinen senaattori Tom Harkin, entinen senaattori Paul Tsongas ja entinen kuvernööri Jerry Brown. Demokraatit järjestivät kaikkiaan 36 esivaalia, joista Clinton voitti 20. Clinton varmisti presidenttiehdokkuutensa voittamalla 2. kesäkuuta 1992 järjestetyt Ohion, New Jerseyn, New Mexicon, Alabaman, Montanan ja Kalifornian esivaalit. Clinton valittiin Demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi 16. heinäkuuta 1992.

 

Bill Clinton, Elämäni (My Life). Werner Söderström Osakeyhtiö, Helsinki 2004, sivut 372 - 373 ja sivu 403.

Mitä Missä Milloin 1993. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 1992, sivu 86 ja sivut 185 - 187.

Kommentit (0)

Vastauksesi