Millaiset ruokailuajat ja -tavat Meksikossa on?

Millaiset ruokailuajat ja -tavat Meksikossa on?

Vastaus

Meksikolainen keittiö on sekoitus alkuperäiskansojen ja espanjalaisten ruokia. Vaikutteita on tullut myös Euroopasta, Aasiasta ja Yhdysvalloista. Aterian perusta on usein edelleen maissitortillat, pavut ja chili. Varsinkin maaseudulla syödään maissia eri muodoissa lähes joka aterialla ympäri vuoden. Maissitortilloja syödään sellaisenaan, tai niitä kastetaan erilaisiin salsa- ja tacokastikkeisiin tai pataruokiin.

Meksikossa aamiainen syödään aikaisin ja se on runsas. Siihen kuuluu yleensä leipää tai tortilloja, kahvia tai suklaajuomaa, makeaa kakkua, hedelmiä ja kananmunia. Lounas nautitaan noin klo 14. Työpaikalla syödään omia eväitä. Myös lounasravintolat ovat yleistyneet. Kaduilla on kojuja, joista voi ostaa tortilloja, voileipiä, mehua ja hedelmiä. Töiden jälkeen nautitaan kahvia, suklaajuomaa tai maissikeittoa. Päivällinen on noin klo 20. Se on arkisin suhteellisen kevyt ateria. Usein viikonloppuisin illallinen syödään ystävien kanssa kotona tai ravintolassa. Ja silloin se syödään myöhään ja on runsas sisältäen useita ruokalajeja.

Lähteet:
Liimatainen, Aura:
Ruokapurjehdus Karibianmereltä Meksikoon (WSOY, 2003)
Meksiko / [main contributors: Carolyn Bointon ... et al.] ; [suomennos: Ilkka Rekiaro ... et al.](Tammi, 2006)

Kommentit (0)

Vastauksesi