Millaiset avantohanskat ovat parhaat?

Millaiset avantohanskat ovat parhaat?

Sellaiset, jotka eivät kastu? Sellaiset, jotka lämmittävät? Paksut? Vai onko terveen ihmisen hyvä käydä avannossa ilman hanskoja jotta ääreisverenkierto pysyisi hyvänä? Entä jos on joskus palelluttanut sormensa pakkasessa? Entä onko parempi terveyden kannalta pitää hanskat kädessä myös välisaunomisten aikana vai olla ilman?

Vastaus

Monet avantouimarit käyttävät uidessaan hanskoja, mutta osa ui ilman käsineitä. Yksilölliset mieltymykset ja tuntemukset vaikuttavat uimahanskojen valintaan, samoin kuin siihen pitääkö niitä saunoessa kädessä (tai käykö avantouinnilla ylipäätään saunassa). Hanskat ovat todella tarpeen silloin kun avannosta noustaan kunnon pakkasella - kaikilla uintipaikoilla ei ole esimerkiksi lämmitettyjä tikkaita. Usein uimarit käyttävät myös tossuja uidessaan, ne ovat usein tarpeen liukkailla/jäisillä kulkuväylillä ja laitureilla, joita ei ole lämmitetty.

Kannatta kokeilla uimista ensin ilman hanskoja, vaikka lyhyen ajan, ja tunnustella tuntuuko kylmyys sormissa, ranteissa vai koko käden alueella ja valitse hanskat sen mukaan. Sama pätee myös tossuihin, jotkut haluavat, että tossut/ avantosukat suojaavat myös nilkkaa. Monet suojaavat pakkasella myös päänsä. Jos kylmyys käsissä ja jaloissa tuntuu epämukavalta niin valitse hanskat ja tossut, jotka lämmittävät, eivätkä päästä vettä sisään. Monet suosivat neopreenisiä käsineitä ja tossuja.

Jos on palelluttanut sormensa aiemmin, kannattaa avantouintia kokeilla alussa varovasti. 

Lisätietoa avantouinnista alla olevista lähteistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi