Millaisessa ihmispopulaatiossa olisi kyse jo sisäsiittoisuudesta, ref.

Millaisessa ihmispopulaatiossa olisi kyse jo sisäsiittoisuudesta, ref.

Millaisessa ihmispopulaatiossa olisi kyse jo sisäsiittoisuudesta, ref. Suomen pienet kunnat aikoinaan ja varmasti yleisetkin serkus-/pikkuserkus- tms. avioliitot

tai naimattomuustapauksissa lapsen teettäminen veljellä.

"Suomessa romaneja on arviolta 10 000 ja somaliaa äidinkielenään puhuvia liki 13 000. Mistään sisäsiittoisuudesta ei siis liene huolta."

Tuossahan kuitenkin on vain rajallinen määrä naisia, 5 000 ja 6 500, joista hedelmällisyysiässä ja sopivassa naimaiässä vain aivan pieni osa, joten eikö sentään sisäsiittoisuuden mahdollisuus ole aika suuri Suomessa.

Vastaus

Ensinnäkään kumpikaan yhteisö ei lisäänny täysin eristyksissä. Diasporassa elävät somalialaiset avioituvat myös muissa maissa asuvien somalialaisten kanssa ja satunnaisesti myös muiden ryhmien edustajien kanssa. Myös Suomen romanit solmivat toisinaan liittoja esim. kantaväestön edustajien kanssa.

Tieteellisistä lähteistä en saanut irti selkeää arviota siitä, mikä on pienin mahdollinen geneettisesti terveitä jälkeläisiä tuottavan, keskenään lisääntyvän ihmispopulaation koko.

Tällä palstalla maallikot ovat spekuloineet asiaa: http://www.bautforum.com/showthread.php/51025-minimum-number-of-people-n...

Ilmeisesti muutaman tuhannen ihmisen populaatio on pienin mahdollinen geneettisesti terveenä säilyvä populaatio.

Kommentit (0)

Vastauksesi