Millainen tulevasta talvesta tulee?? Viime talvi ihan hyvä minunmielestä mutta...

Millainen tulevasta talvesta tulee?? Viime talvi ihan hyvä minunmielestä mutta...

2 vastausta

Viime talvi oli hyvä. Etelässäkin päästiin luonnonladuille, eikä lumen ansiosta ollut niin synkkää kuin parina aikaisempana talvena. iGS povaa tulevasta talvesta vähintään yhtä vaaleaa, kaunista ja napakkaa.

Loppusyksy lokakuusta joulukuuhun on pitkän ajan ennusteen mukaan Suomessa noin 50-70 prosentin todennäköisyydellä tavanomaista lämpimämpi.
http://www.fmi.fi/saa/tilastot_186.html

Kommentit (0)
27.01.202013:24
25274
10

Vuoden 2009 lokakuu oli keskimääräistä viileämpi. Matalapaineet toivat Pohjois-Suomeen lumisateita ja lämmintä ilmaa Etelä-Suomeen. Lokakuu 2009 päättyi pakkassäässä suurimmassa osassa Suomea. Vuoden 2009 marraskuu oli keskimääräistä lämpimämpi koko maassa. Lauhat ilmavirtaukset toivat runsaita sateita marraskuun lopussa. Nämä sateet olivat pääasiassa vesisateita Etelä-Suomessa. Kun marraskuu päättyi, lunta oli vain Lapissa ja Koillismaalla. Koko Suomeen levisi koillisesta kylmää ilmaa 12. joulukuuta 2009 alkaen. Lounaisvirtaus toi runsaita lumisateita koko Suomeen ennen joulua. Lumisateet ja kireä pakkanen vaihtelivat joulukuun päättyessä.

Vuoden 2010 tammikuu oli kylmä ja runsasluminen, minkä lisäksi lämpötila oli tavanomaista alempi Etelä- ja Keski-Suomessa. Pakkastalvi jatkui helmikuussa 2010, jolloin lumipeite kasvoi koko Suomessa. Melkein kolme kuukautta kestänyt pakkasjakso päätyi Etelä- ja Itä-Suomessa helmikuun viimeisenä päivänä lauhan ilmavirtauksen myötä. Sää jatkui kuitenkin keskimääräistä kylmempänä maaliskuussa 2010. Kovat yöpakkaset hellittivät kuukauden lopussa, mutta silloin alkoivat runsaat lumisateet Pohjois-Suomessa. Kun huhtikuu 2010 alkoi, lumi peitti edelleen koko Suomea aina eteläistä rannikkoseutua myöten. Sää kuitenkin lämpeni nopeasti huhtikuun alkupuoliskolla, jolloin lumet alkoivat sulaa. Toukokuu 2010 oli keskimääräistä lämpimämpi ja tavanomaista sateisempi.

 

Mitä Missä Milloin 2011. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 2010, sivu 83 ja sivut 157 - 159.

Kommentit (0)

Vastauksesi