Millainen tilaisuus on Gaala? Onko gaalaan pukeutumisetikettiä?

Millainen tilaisuus on Gaala? Onko gaalaan pukeutumisetikettiä?

Vastaus

Gala-pukeutumisesta on kysytty meiltä aikaisemminkin. Tässä hieman täydennetty vastaus iGS:n arkistosta:

"Et kuvaillut tarkemmin kutsun luonnetta, mutta yleensä "Gaala" tarkoittaa hyvin juhlavaa tilaisuutta. Pukeutumisoppaiden mukaan sopivimmat vaihtoehdot olisivat frakki ja tumma puku. Pukukoodin voi tarvittaessa varmistaa tilaisuuden järjestäjältä. Joka tapauksessa etiketin mukaan pariskunnan tulee olla pukeutunut samantasoisesti niin, että miehen asu määrää naisen pukeutumisen. Jos esimerkiksi miehellä on frakki, pukeutuu nainen aina pitkään juhlapukuun.

Tummaa pukua käytetään yleensä avajaisissa, päivällisillä ja perhekutsuilla. Tumma puku käy kaikkiin tilaisuuksiin kellonajasta riippumatta eli se korvaa myös frakin.
Pukukoodina tumma puku: helppoa miehille, mutta naisilla onkin valinnanvaraa. Iltatilaisuuden tumma puku -koodi sallii naisen pukeutua joko pitkään tai lyhyempään iltapukuun, housupukuun tai vaikkapa pikkumustaan, kunhan puku kuitenkin on juhlava ja tilaisuuteen sopiva.

Frakkitilaisuuksia ovat mm. juhlatanssiaiset, juhlakonsertit ja juhlanäytännöt. Smokki on puolestaan iltapuku, jota käytetään klo 18 jälkeen esimerkiksi teatteri- ja oopperaensi-illoissa sekä cocktail-tilaisuuksissa."

Enemmän aiheesta:
http://www.turotailor.fi/www/fi/pukeutumisopas/index.php
http://www.teja.fi/pukeutuminen/37b.html
http://www.mtv3.fi/helmi/muoti/artikkeli.shtml/409897?muoti-trendit-mieh...
http://ky.tse.fi/sikariporras/Etikettiopas.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi