Millainen on DRACO lääkkeen kehitystilanne tänä päivänä?

Millainen on DRACO lääkkeen kehitystilanne tänä päivänä?

Löysin netistä juttua vuodelta 2011 jossa kerrottiin, että tuo uusi ihmelääke saattaa tulevaisuudessa olla ratkaisu kaikkiin virustauteihin, mutta tie ihmiskäyttöön olisi pitkä. En onnistunut löytämään juttua tuon vuoden jälkeen joten kiinnostaisi tietää miten lääkkeen tutkimisessa on edistytty.

Vastaus
26.10.201823:21
26250
20

Dracosta löytyy paljonkin viitteitä, josta useat liittyvöt Rider-instituuttiin ja sen varainkeräykseen Draco-tutkimusta varten. Tieteellistä tutkimusta sen sijaan en löytänyt. Instituutin perustaja on Todd H. Rider, joka on Draco-tutkimuksen kantava voima. Eri artikkeleista saa sen käsityksen, että tutkimus on saanut Yhdysvaltain julkiselta taholta pieniä apurahoja, mutta sille yritetään kerätä kaiken aikaa lisää rahaa.

Kerrotaan, että hiirikokeilla olisi jo löydetty keinoja denguen ja influenssaviruksen tuhoamiseen. Kerrotaan myös, että tutkijat olisivat nyt keskittymässä herpesviruksiin.

Netistä löytyy myös viitteitä siitä, että on muitakin tahoja tekemässä vastaavantyyppistä tutkimusta kuin Draco. Kilpailu kohdistuu silloin myös määrärahoihin.

Suomessa uuden lääkkeen saattaminen markkinoille kestää kaikkine kliinisine kokeineen vie yli 10 vuotta  usein 15 vuotta tai enemmänkin.

Lisätietoja kysytystä asiasta löytyy googlen kautta käyttämällä vaikkapa hakusanoja Draco, Rider Institute ja Todd Rider. Yritin tarkistaa Quorassa mainittuja viitteitä, tärkeimpien kohdalla tuli tulos page not found.

Kommentit (0)

Vastauksesi