Millainen oli takavuosien viihdeohjelma Sirkus Tricolor?

Millainen oli takavuosien viihdeohjelma Sirkus Tricolor?

Muistelen, että 90-luvun alussa esitettiin YLE:n kanavalla sellaista kotimaista viihdeohjelmaa kuin Sirkus Tricolor. Muistan vain sen, että tuon niminen viihdeohjelma on ollut tuolloin, mutta mikäs tämän ohjelma idea oli? Vähän sellainen kuva, että se olisi ollut jonkinlainen visailuohjelma, mutta en ole varma.

Vastaus

Sirkus tricolor -ohjelman esittäminen alkoi syksyllä 1991. Se oli tietokilpailu, jonka kysymysten väleissä laulettiin ja esitettiin tanssinumeroita. Helsingin Sanomien kriitikko Jukka Kajava oli lähinnä tyrmistynyt ruotiessaan ohjelmaa. "Että tämäkin piti vielä elää", totesi hän kirjoituksessaan. Kilpailu oli "niin kankeanivelinen ja monimutkainen, ettei juontajakaan aina tiedä, missä mennään". Kilpailijoiden tiedollinen osaaminen jäi Kajavan mukaan epäselväksi. Mikrofoneja ei riittänyt kaikille ja osa vastauksista katosi taivaan tuuliin. Välikkeiden esityksiin oli Linnanmäen sirkuskoulusta haettu oppilaita esittämään jotain, "joka sopisi oikein hyvin harrastajateatterikesän antimiin".

Ohjelma pyöri TV 1 -kanavalla ainakin kevääseen 1992 asti. Viimeinen esitystieto lehdestä löytyy 11.4.1992. Kriitikon mielipiteistä huolimatta, sillä saattoi olla omat ystävänsä.

Kommentit (0)

Vastauksesi