Millainen koulutus vaaditaan, jos haluaa ohjata torninosturia?

Millainen koulutus vaaditaan, jos haluaa ohjata torninosturia?

Onko oma ammattitutkinto, vai onko se osa jotain muuta rakennusalan ammattitutkintoa? Kauanko koulutus kestää? Onko koulutusta mahdollista hankkia, jos ei ole kiinnostunut mistään muista rakennusalan tehtävistä? En ole elämässäni lyönyt naulaa seinään enkä lyö.

Vastaus

Torninosturinkuljettajan koulutukseen pääseminen edellyttää työkokemusta rakennusalalta tai nostotyökokemusta tai työkokemusta teollisuudesta. Koulutus annetaan Forssan ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa, jossa seuraava koulutus alkaa 18.1.2016. Koulutus kestää 18 - 22 opintoviikkoa. Ammattinetti -sivulla kerrotaan torninosturinkuljettajan koulutuksesta seuraavaa:

"Torninosturinkuljettajalta edellytetään peruskoulutus ammattiin (talonrakennusalan ammattitutkinnon osatutkinto torninosturin kuljetus) ja torninosturinkuljettajan ajokortti. Koulutus valmistaa talonrakennusalan ammattitutkinnon torninosturin kuljetus -osan suorittamiseen. Torninosturin kuljetukseen valmistava koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään vuoden rakennusalan työkokemus, nostotyökokemusta tai työkokemusta teollisuudesta, missä tehdään nostotöitä nosturilla. Lisäksi vaaditaan 20 vuoden ikä sekä alalle hyväksyttävä terveys." 

Kommentit (0)

Vastauksesi