Millainen on Espanjan eläimistö ja kasvillisuus? Mitä Espanjassa viljellään...

Millainen on Espanjan eläimistö ja kasvillisuus? Mitä Espanjassa viljellään...

Vastaus

Luonto ja kasvillisuus vaihtelevat Espanjan alueella suuresti, sillä etelässä Välimeren rannikolla ja Kanariansaarilla on subtrooppinen ilmasto, mutta vuorijonojen takana sisämaassa on aavikoita, jotka saattavat olla vuosia ilman sadetta. (Kuivuus onkin yksi Espanjan tärkeimpiä ympäristökysymyksiä 2000-luvulla.) Atlantin rannikoilla ilmasto on kostea ja leuto. Keskusylängöllä (meseta), joka kattaa lähes puolet maasta, on mannerilmasto: kuumat kesät ja kylmät talvet.

Lähde:http://www.espanjasi.com/wiki/index.php/Espanja

Niemimaan sisäosissa, alueilla, joissa maanviljely on mahdollista (Kastilia, Espanjan luoteisosa), viljellään pääasiassa viljaa, perunaa, öljykasveja ja sokerijuurikasta. Keinokastelualueilla (espanjaksi "huertas") suurissa laaksoissa ja rannikon tasangoilla tuotetaan hedelmiä (sitrushedelmiä) ja vihanneksia (tomaatteja). Tuotannosta suuri osa menee vientiin, mutta paljon myös kotimaan markkinoille sekä mehu- ja säilyketeollisuudelle.
Hedelmä- ja vihannestuotanto on Espanjan tärkein maatalouden ala (yli neljännes lopputuotannosta rahassa mitattuna). Se on myös voimakkaimmin kehittyvä ala.
Espanjan viiniviljelmät ovat Euroopan unionin suurimmat (yli miljoona hehtaaria). Laatuviinitarhojen tuotteet vahvistavat asemaansa.
Oliiviviljelmät : Espanja on maailman suurin oliiviöljyn ja ruokaoliivien tuottaja.

Espanjan viljelykasveista ja maataloustuotannosta lisää ositteessa: http://www.ceja.educagri.fr/fin/pays/espa.htm

Espanjassa on monipuolinen eläinlajisto. Tyypillisimmät lajit ovat ruskeakarhu, susi ja hanhi. Espanja on kuuluisa kauniista, vaaleanpunaisista flamingolinnuistaan. Kansalliseläin on kuitenkin härkä. Muita eläinlajeja ovat esimerkiksi kilpikonna, lepakko, käärme ja vuorilla elävät pitkäkarvaiset vuohet.
Espanjan uhanalaisia eläimiä ovat muun muassa espanjanilves ja Pyreneiden keisarikotka sekä kurki. Espanjanilves on maailman uhanalaisin kissaeläin, jonka elinympäristö on tuhoutunut korkkitammimetsien katoamisen myötä.

Lähde: http://www.tkukoulu.fi/~klassikl/Kerhot/Espanjan%20leirikoulu/Espanjan_l...

Lisäksi IGS:n arkistosta löytyy aikaisempia vastauksia Koskien Espanjan luontoa. Sieltä voit löytää hyödyllisiä linkkejä.

http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Kasvillisuus

Kommentit (0)

Vastauksesi