Millainen ajokortti tarvitaan kun vetää henkilöautolla asuntovaunua tai...

Millainen ajokortti tarvitaan kun vetää henkilöautolla asuntovaunua tai...

Millainen ajokortti tarvitaan kun vetää henkilöautolla asuntovaunua tai peräkärryä? Suunnittelen autokouluun menoa piakkoin. Onko oltava se kallis kuorma-autokortti?

Vastaus

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin sivuilla kerrotaan ajokorttiluokista ja ajoneuvoyhdistelmistä. B-luokan kortti riittää kun kyseessä ovat:

Ne henkilöautot, pakettiautot ja muut ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, sekä ajoneuvoyhdistelmät, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg tai koko yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500 kg eikä hinattavan ajoneuvon kokonaismassa ylitä vetoauton omamassaa.

C-luokan kortti on tarpeen kun kyseessä ovat kuorma-autot ja muut ajoneuvot, joiden kokonaismassa ylittää 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, ajoneuvoyhdistelmät, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg, sekä liikennetraktorit niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen

Ajoneuvoyhdistelmien vaatimia ajokortteja on selvennetty myös esimerkein.
http://www.ake.fi/AKE/Ajokortit_ja_tutkinnot/Ajokortit/Ajokorttiluokat.htm

Karavaanarien sivustolla on myös tietoa matkailuvaunun ajokorttivaatimuksista.
http://www.karavaanarit.fi/karavaanimatkailu/turvaopas/turvallinen_matka...

Kommentit (0)

Vastauksesi