Millä tavoin perunaa voi pakastaa?

Millä tavoin perunaa voi pakastaa?

Vastaus

Googlaamalla esimerkiksi sanoilla "peruna pakastaminen" löytyy vihjeitä aiheesta.

Eräällä ruoan säilytykseen liittyvällä kysymys-vastaus-palstalle mm. kerrotaan, että esimerkiksi uusia perunoita voi hyvin pakastaa.
Ks. tarkemmat ohjeet:
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/kysymyspalsta/ruoan_sailytys/fi_FI...

Tiedonhakuni tuloksena selvisi kuitenkin myös, että aina perunan pakastaminen ei onnistu. Parhaiten onnistuu uusien perunoiden pakastus. Perunamuusin pakastamista ei suositella, koska siitä tulee helposti vetistä.

Helsingin Sanomien arkistosta löytyneen jutun mukaan siikli on paras pakastettava lajike. Ohjeen mukaan perunat pestään ja huuhdellaan huolellisesti mutta varovaisesti: niiden pinta ei saa mennä rikki. Perunat pannaan korkeintaan kilon erinä kiehuvaan veteen ja keitetään 3-5 minuuttia. Esikeittäminen pysäyttää entsyymitoiminnan ja perunat säilyvät paremmin. Perunat jäähdytetään nopeasti esimerkiksi kylmällä juoksevalla vedellä ja laitetaan kerta-annoksina ilmatiiviisiin pakkauksiin. Ennen syömistä jäiset perunat kumotaan suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitetään muutaman minuutin ajan.

Lähde:
Helsingin Sanomat 18.7.1996: Myös uudet perunat säilyvät pakkasessa.

Kommentit (0)

Vastauksesi