Millä saan kauniisti lakatut kynnet?

Millä saan kauniisti lakatut kynnet?

Millä saan kauniisti lakatut kynnet? Lakkaan normilakoilla (lumene, anytime jne.) lakkakerroksen ja kun lakkakerros on kuivunut, niin vedän toisen kerroksen päälle. Sen jälkeen annan kynsien kuivua vähintään tunnin, niin etten sotke kynsiä. Mutta seuraavana päivänä huomaan, että kynsissäni on "viiltojälkiä" eli kynsilakat ovat vioittuneet. Todennäköisesti osuneet peittoon tai pyyhkeeseen. Kauanko lakan pitäisi antaa kuivua? Mullahan menee puolet elämästä siihen kun odotan lakan kuivumista!

Vastaus

Joka kaupassa myytävät kynsilakat ovat hyviä. Kalliimman merkin sijasta sinun kannattaa sijoittaa rahasi pintalakkaan.

Kynsilakkojahan on alus-, väri- ja pintalakkoja. Värilakka tarkoittaa sitä tavallista kynsilakkaa. Monet käyttävät näitä kaikkia. Aluslakka suojaa kynttä ja pohjustaa lakkauksen. Värilakka tulee sen päälle: kaksi tai helmiäislakkaa kolmekin ohutta kerrosta, kuivatetaan aina välillä. Pintalakka muodostaa lopuksi kovan suojaavan kerroksen.

Värilakat kuivuvat hitaammin kuin alus- ja pintalakat, mutta olet luultavasti kuivattanut lakkaa tarpeeksi kauan. Viiltojäljet johtuvat siitä, että värilakat ovat pehmeitä.

Lisää kynsistä:
http://www.nelonen.fi/bella/j1/artikkeli04.htm
http://www.kauneudenparatiisi.fi/?cat=27&print=1 (kynsituotekaupan sivu, mutta sisältää myös yksityiskohtaisia neuvoja esimerkiksi lakkaamisesta - sivu on pitkä, vieritä loppuun asti!)

Kommentit (0)

Vastauksesi