Millä ohjelmalla voi puhelimella löytää tontin rajapyykit ja asennusohje ko. ohjelmalle?

Millä ohjelmalla voi puhelimella löytää tontin rajapyykit ja asennusohje ko. ohjelmalle?

 Vaatimuksena ilmainen ja helppokäyttöinen. GPS?

Vastaus
04.06.201910:03
74633
32

Jos sinulla on älypuhelin, niin siinä on jo nettiselain ja GPS. Lisäksi voisit latailla puhelimeesi (jonka mallia et kertonut, Androidille ja IOS:lle on omat sovelluskauppansa) jonkin karttaohjelman, vaikkapa Google Maps/Apple Maps ja Finland Topography.

Sitten seurailet ekan linkin ohjeita rajapyykkien koordinaattien selvittämiseen ja niiiden etsintään. Puhelimen GPS:n tarkkuus on muutamia metrejä, joten jos löydät rajapyykin, niin älä ala siirtämään sitä puhelimen ilmoittamaan paikkaan, se on (yleensä) laitettu paikoilleen tarkemmilla laitteilla. Ja siis voit joutua etsimään pyykkiä muutaman metrin alueelta GPS:n ilmoittamasta paikasta. Jos osaat lukea karttaa, ei koordinaatteja välttämättä tarvitse selvittää, vaan kävelet kartan ja GPS:n avulla rajapyykin luo ja etsit sen lähistöltä samalla lailla kuin edellä.

Jos on tarpeen löytää tai asettaa rajapyykki viranomaisten vaatimalla tarkkuudella, niin ota yhteyttä Maanmittauslaitokseen, heillä on tarkemmat laitteet.

Jos ohjelmien asentaminen puhelimeesi ei ole tuttua, tutustu puhelimesi käyttöohjeisiin.

Jos omistat myös tietokoneen, sillä koordinaattien etsintä ja asetus (vaikkapa Google Mapsin "nuppineuloiksi") on helpompaa kuin puhelimen pieneltä näytöltä. Samoista linkeistä ja ohjelmista kuin edellä/alla olevissa linkeissä ja ohjeissa. Ja sitten lopuksi puhelimen kartta-ohjelmalla maastoon kävelemään "nuppineulojen" luo.

Kommentit (0)

Vastauksesi