Millä nimellä voi kutsua Enon avopuolisoa?

Millä nimellä voi kutsua Enon avopuolisoa?

Haluaisin tietää vastauksen myös englanniksi, esim. esiteltäessä, onko se aunt vai jotain muuta? Kyseessä olisi siis minun yli 50v. äidin veli (myöskin yli 50v) joka ollut yhdessä saman naisen kanssa jo yli 30v., lapsia 3kpl mutta ei avioliittoa.

3 vastausta

Käyttäisin sanaa puoliso; lyhyt ja ytimekäs. Kielitoimiston sanakirja määrittelee sanan näin: " puoliso (avio)mies t. vaimo, aviopuoliso. Kunniavieraat puolisoineen. Kumpikin puoliso, molemmat puolisot. Prinssipuoliso. Ottaa jku puolisokseen. Laajemmin (ei säädösterminä) avopuolisosta; myös homo- t. lesboliiton osapuolista. 

Mot- englanti-suomi sanakirja tarjoaa sanaa cohabitant (asuinkumppani, avopuoliso).

Toivottavasti lukijoillamme on lisäehdotuksia tai kokemuksia siitä, miten ovat itse vastaavassa tilanteessa toimineet.

 

 

 

Kommentit (0)
10.01.201820:42
100879
44

Jenkeissä näkyy olevan käytössä termi partner, jota voi käyttää melkein minkälaisesta (romanttisesta) suhteesta hyvänsä (esim samaa sukupuolta), kuulija sitten tulkitsee muusta esiin tulevasta tiedosta mitä se tarkoittaa, esim jos ovat eri sukupuolta niin siitä voi sitten päätellä että eivät ole naimisissa koska silloin olisi varmaan sanonut wife/husband. Partner voi tietysti olla myös ei-romanttinen, business partner.

Kommentit (1)
Partnerista on juttua tuolla "keskustelua englanniksi"-linkin takana. Siellä ehdotetaan y... Partnerista on juttua tuolla "keskustelua englanniksi"-linkin takana. Siellä ehdotetaan yhdistelmää "domestic partner" rajaamaan kontekstia, mutta aika moni kommentoija on myös sitä mieltä että nykyään partner tulkitaan aika helposti samansukupuoliseksi, joten sanaa ei enää voi käyttää ihan samalla tavalla kuin aikaisemmin.
10.1.2018 21:10 Telttu Ella 24352
10.01.201813:39
24352
24

Tädistä ("aunt") minäkin puhuisin. "Companion" voisi olla mahdollinen, mutta "room mate" ei ole hyvä noin pitkässä suhteessa, mutta "mate" voisi olla sopiva. Puoliso on englanniksi "spouse", joka ainakin Kanadassa (ks. liite) on lakitermi joka kattaa sekä naineet että naimattomat parit.

Kommentit (0)

Vastauksesi