Millä nimellä suomalaisissa ravintoloissa yleensä myydään kuvepihviä ja onko se nautaa vai porsasta?

Millä nimellä suomalaisissa ravintoloissa yleensä myydään kuvepihviä ja onko se nautaa vai porsasta?

Vastaus

Kuvepihvi eli flank steak on naudan vatsasta leikattu litteä ruhon osa. Naudan kuvetta ei ole paljonkaan käytetty Suomessa, eikä sitä ole ollut helppoa löytää kaupasta. Naudan kuvetta syödään paljon grillattuna esimerkiksi Yhdysvaloissa. Liha on hyvin maukasta ja mehukasta, mutta ei yhtä mureaa kuin sisäfilee. Siksi se yleensä leikataan paistamisen jälkeen ohuiksi viipaleiksi. Kuve on kuitenkin paljon edullisempaa kuin filee. En löytänyt kovinkaan montaa suomalaista ravintolaa, jotka tarjoaisivat naudan kuvetta. Olettaisin, että nimitys sille olisi kuvepihvi tai flank steak.  

Kommentit (0)

Vastauksesi