Millä lailla eroavat tavalliset kasvit verrattuna öljykasveihin, jotka...

Millä lailla eroavat tavalliset kasvit verrattuna öljykasveihin, jotka...

Vastaus

Kaikkien eliöiden solukoissa ja kudoksissa syntyy lipideinä tunnettuja rasvoja ja rasvamaisia yhdisteitä. Öljykasveissa näitä lipidejä on luonnostaan paljon, ja tätä ominaisuutta on lisätty tietoisella jalostuksella.

Kasviöljyä valmistetaan kasvien tuottamista siemenistä ja pähkinöistä, mutta myös muutamien kasvien hedelmämallosta. Näistä aikojen mittaan on sitten valikoituneet meidän käyttöömme rasvapitoisimmat kasvit, ja joista öljyn irrottaminen on ollut helpointa. Nykyisten kehittyneiden menetelmien myötä myös öljykasvien määrä on lisääntynyt.

Wikipedia sanoo seuraavaa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kasvi%C3%B6ljy
http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetable_fats_and_oils
http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_oil
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lipidit

Kommentit (0)

Vastauksesi