Millä jääkiekon SM-liigajoukkueella on eniten perättäisiä tappiota? Entä...

Millä jääkiekon SM-liigajoukkueella on eniten perättäisiä tappiota? Entä...

Millä jääkiekon SM-liigajoukkueella on eniten perättäisiä tappiota? Entä voittoja? Mikä on ollut huonoin alku kaudelle hallitsevalle mestarille?

Vastaus

SM-liigan toimistosta vastattiin, että liigan säännöt muuttuivat kaudesta 2001-02, jolloin jatko-ajallakin hävinnyt joukkue sai pisteen. Uusien sääntöjen mukaan jatkoajalle menneissä otteluissa kumpaakaan joukkuetta ei enää lasketa ottelun voittajaksi tai häviäjäksi. Näin ollen putkia voi laskea kahdella tavalla: SM-liigan pisin voittoputki oli TPS:llä kaudella 1993-1994 yhteensä 12 ottelua. HPK pelasi kaudella 2002-2003 pisimmän putken – yhteensä 18 ottelua, jossa sai enemmän pisteitä kuin vastustaja. Pisin tappioputki on Pelicansin nimissä: vuonna 1993 Pelicans hävisi 17 ottelua peräkkäin. Tuo Pelicansin ennätys on jaetulla kärkisijalla myös vähemmän pisteitä kuin vastustajalla –putkissa, joista toinen 17 ottelun putki oli SaiPalla kaudella 2003-2004.

SM-liiga on pelattu vuodesta 1975. Lisää tilastoja on mm. vuosittain julkaistussa Jääkiekkokirjassa (Suomen jääkiekkoliiton ja SM-liigan virallinen kausijulkaisu).

Huonointa kauden alkua on vaikeampi mitata, koska kyseessä on aika suhteellinen käsite: ei ole varmaan mitään standardia, että kuinka monta kauden ensimmäistä ottelua pitäisi huomioida. Lisäksi pelattavien otteluiden määrä on vaihdellut vuosien varrella, joten huomioitaisiinko laskuissa esim. 50 prosenttia kauden ensimmäisistä otteluista?

Kommentit (0)

Vastauksesi