Miksiköhän Fukushiman ydinvoimalan edustalla olevaa aallonmurtajaa ei ole muutettu umpipadoksi, joka estäisi vuotovesien leviämisen?

Miksiköhän Fukushiman ydinvoimalan edustalla olevaa aallonmurtajaa ei ole muutettu umpipadoksi, joka estäisi vuotovesien leviämisen?

Vastaus
18.09.201314:34
75860
69

Olisikohan syynä se, että vuotovedet eivät vuoda itse reaktoreista vaan vuotavista säiliötankeista (ks. lähteen kuva, aallonmurtajan oikea reuna näkyy kuvassa keskellä ylhäällä), jotka sijaitsevat ylempänä ja hieman sivussa aallonmurtajasta, joten vuotovedet ainakin osiittain menevät aallonmurtajan ohi.

Voi olla myös ettei aallonmurtaja ole vesitiivis, sitähän ei ole suunniteltu pitämään vettä vaan aaltoja. Sen alaosa on luultavasti suuria kiviä, lohkareita, joiden välistä vuotovedet kuitenkin pääsisivät läpi.

Tällä hetkellä rakennetaan terässeinää, joka tosin valmistuu vasta ensi vuonna. Myös "jääseinää" suunnitellaan , ainakin tilapäiseksi avuksi, ehkäpä terässeinän valmistumiseen asti.

Toivottavasti rauhoittava fakta: Suurin osa ilmoitetusta säteilystä on Beta-säteilyä, joka on vaarallista lähinnä vain kosketettaessa, jo paperi estää sen säteilyn läpäisyn. Saastuneesta vedestä osa saasteista tarttuu maahan, jonka läpi se vuotaa ja loput laimenee meriveteen päästessään, joten saastetuhot ovat hyvin paikallisia. Ikäviä toki nekin.

Kommentit (0)

Vastauksesi