Miksi win 10 käyttöjärjestelmän palautus takaisin win 7:ksi palautti koneeseeni kaksi 7 versiota?

Miksi win 10 käyttöjärjestelmän palautus takaisin win 7:ksi palautti koneeseeni kaksi 7 versiota?

Otin käyttöön MS:n win 10:n, mutta se ei tukenut enää MS Office 2003 tuotetta, joten Outlookin tiedot katosivat ja tilalle tuli tyhjä Outlook. Tosin kalenterin se toi entisin tiedoin. Siispä otin luvatun palautuksen takaisin seiskaan ja sähköpostit palasivat. Sitten yritin ottaa koneestani varmuuskopion, mutta käynnistyksen lopuksi tuli ilmoitus virhekoodista. Kun katsoin palautetun seiskan käyttöjärjestelmää löysin kummakseni entisen Home Premium 7.32:n lisäksi koneeseen ilmestyneen 7.64 version. Olen yrittänyt poistaa jompaa kumpaa ja jättää koneeseen vain yhden, mutta se ei onnistu. Nyt kone ei toimi kunnolla, kun käskyt menevät milloin mihinkin käyttöjärjestelmään ja ne ovat ristiriidassa. Miten toimin. Auttaisiko MS Office paketin uudempi versio asiaa ja pitääkö ostaa Office 365 uusi vai ladata ilmainen 2007?

Vastaus
22.10.201621:54
146
96

Hei,

en osaa sanoa, miksi käyttöjärjestelmän palautus Windows 7:n palautti sekä 32- että 64-bittiset versiot. Lähinnä voi vain arvailla, josko koneessasi olisi alun perin jo ollutkin kaksi versiota, mutta järjestelmän palautus aktivoi dual-boot valinnan, tai vastaavaa.  Dual-boot konfiguraatio on kuitenkin mahdollinen niin, että kummatkin versiot ovat toimivia, eivätkä häiritse toisiaan, joten on mahdollista, että vika on muualla, kuin kahdessa eri Windows-versiossa.

Tärkeintä olisi saada kone jälleen toimimaan, ellei näin ole jo tapahtunutkin.  Voit kokeilla jotain seuraavista, mutta muista silti varmuuskopiot esim. tiedostoista, sähköposteista ja asetuksista, ennen kuin teet muutoksia ja tutustu myös lähteinä oleviin ohjeisiin.

a) Mielestäni pidemmän päälle helpoin ratkaisu olisi siirtyä takaisin Windows 10:een.  Windows 10 ja uudemmat MS Office versiot kantavat pidemmälle tulevaisuuteen, joten kannattaa harkita siirtymistä kokonaan niihin. Windows 7 käyttöjärjestelmän tuki lakkaa jo noin 3 vuoden päästä 2020. Windows 10:een päivittäminen saattaa olla tapauksessasi maksutonta, mutta tarkista tarvittaessa Windows-tuesta asia, onko asia näin, kun olet palannut takaisin Windows 7:ään.  Normaalisti, kun koneessa on jo ollut Windows 10 aktivoituna, muistaa Microsoft käyttöoikeuden koneen emolevyn perusteella, eikä lisenssikoodeja tarvita ja kovalevynkin voi formatoida tai jopa vaihtaa uudempaan ja nopeampaan SSD-kovalevyyn.  Jos voit valita 32- ja 64-bittisen välillä, kannattaa valita 64-bittinen versio, sillä se on uudempaa teknologiaa ja vähitellen ohjelmistojen tuki 32-bittisille käyttöjärjestelmille tulee lakkaamaan.  Jos koneeseen asentui 32-bittinen eikä 64-bittinen Windows 10, silloin asennusmediasi oli 32-bittinen; tällöin huolehdi ensin, että Windows 10 on aktivoitunut, hanki sitten 64-bittinen asennusmedia ja asenna Windows 10 uudestaan.

b) Valitse käyttää vain jompaa kumpaa Windows 7 versiota. Mieluiten sitä, mitä käytit ennen Windows 10:een päivittämistä. Jos ongelma koskee vain MS Officea, kokeile asentaa se uudestaan. Jos muitakin ohjelmia vikaantunut, voit kokeilla niidenkin asentamista uudestaan.  Kokeile myös Windows 7 korjausta, joka voi poistaa vikoja; tämä onnistuu korjauslevyn tai asennuslevyn avulla.  Jossain tapauksissa järjestelmän palauttaminen toimivaan palautuspisteeseen voi auttaa, mutta epäilen, ettei siitä ole apua tapauksessasi.  Toisen Windows-version valinnan saa myös poistettua näkyviltä muokkaamalla käynnistyslataajan asetuksia, mutta tähän liittyy riskejä, joten sopii vain edistyneille käyttäjille.

c) Jos tiedät Windows 7 koneesi lisenssikoodin, helpoin tapa päästä eroon ongelmista, on formatoida kovalevy ja asentaa Windows 7 kokonaan uudestaan.  Jos lisenssikoodisi on hukassa, tätä ei kannata tehdä.  Formatointia kysytään silloin, kun kone käynnistetään asennuslevyltä.  Jos Windows-levyä ei ole tallessa, sen voi luoda asennusmedian luontityökalulla jossain toimivassa Windows-koneessa tai ladata valmiin näköistiedoston. Muistaakseni Windows 7:n voi asentaa uudestaan vain rajallisen määrän kertoja, mutta asennuslaskuri ei kasva, jos ennen kovalevyn formatointia deaktivoit Windowsin.

d) Windowsin toisen version poistaminen on mahdollista, mutta se ei välttämättä korjaa vikaa ja poistamiseen liittyy riskejä, joten suosittelen vain edistyneille käyttäjille. Riippuu myös siitä, ovatko asennukset kovalevyn samalla vai eri partitioilla, joista jälkimmäinen "helppo" poistaa. Menetelmiä on monia, esim. erilaiset Linux-työkalulevyt ja -tikut ovat käteviä eri partitiolta poistamiseen.  Poistamiseen samalta partitiolta en osaa antaa luotettavaa lähdettä.

Kommentit (0)

Vastauksesi