Miksi voi kovettuu?

Miksi voi kovettuu?

Jääkaappikylmä voi on kohtalaisen notkeaa levittää leivälle, mutta jos se jää päiväksi pöydälle, laitan sen taas jääkaappiin ja seuraavana aamuna otan käyttöön, niin se on kivikovaa. Miksi se kovettuu?

2 vastausta

Kysyimme asiaa marttojen chat-palvelusta ja saimme seuraavaa (vastaus on niin lähellä omaa "villiä veikkaustamme", että tyydymme tähän) (suora lainaus): "Vastaukseksi arvelisin, että voista on lämmitessä irronnut nestettä (eli emulsiorakenne on muuttunut), ja nyt jääkaappiin laitettaessa irronnut neste kovettuu eri tavalla. Tämä on kyllä lähinnä villi veikkaus. Sanoisin kyllä että voi, joka on ollut päivän pöydässä, on myös aika riski pilaantumiselle"

 

:

Kommentit (0)
18.10.201813:57
45186
6

Martat on lähellä oikeaa vastausta, sulatessaan voin rasvat, neste ja kiinteä aine erottuvat eivätkä enää myöhemmin sekoitu. Näillä erottuneilla aineilla on eri jähmeys- maku- ym ominaisuudet kuin alkuperäisellä yhdisteellä. 

Kommentit (0)

Vastauksesi