Miksi virtsa alkaa haista myöhemmin?

Miksi virtsa alkaa haista myöhemmin?

Miksi virtsa alkaa haista vasta myöhemmin? Meillä n. 5v poika unohtaa välillä pöntön vetää. Silloin tuo virtsa ei vielä haise, mutta jo tunnin kuluttua haju on karmea. Miksi vasta sitten?

Vastaus Uutispalvelu Duodecimin artikkelin mukaan pahanhajuinen virtsa lapsella voi olla merkki tulehduksesta. Jos asia askarruttaa ja lapsella on muitakin oireita esim. kirvelyä virtsatessa, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. 16.01.201515:26 Helsingin kaupunginkirjasto Lähteet: Tohtori.fi -------------------- oisitte nyt edes yrittäneet vastata. tässähän mennään niin ohi kysymyksen kuin vain voi. kokeillaan niin että tekin ymmärrätte: jos minä kusen pönttöön enkä vedä, niin se ei haise kuin vasta tunnin päästä. miksi?

2 vastausta

Virtsa on alun perin hajutonta, mutta joutuessaan ilman kanssa tekemisiin se alkaa käydä. Siinä on myös lukuisia bakteereja, jotka reagoivat vasta joutuessaan hapen kanssa kosketuksiin. Hajuprosessi käynnistyy varsin nopeasti, ja tunnin pöntössä lojumiasen jälkeen lemu voi olla jo karsea.

Se että pissa haisee, ei ole lääketieteellinen ongelma.

Kommentit (0)
26.01.201510:44
20632
92

jos syön parsaa, virtsa haisee aivan tuoreeltaan sietämättömältä. olen kuullut, että tämä on yksilöllistä - mikäli näin on, kadehdin teitä, jotka voitte nauttia parsaruoista seuraamuksitta...

Kommentit (0)

Vastauksesi