Miksi viivottimessa on reikä?

Miksi viivottimessa on reikä?

Lapsenlapsi kysyi, miksi viivottimessa on reikä. En osannut vastata, löytyisikö vastaus täältä.

3 vastausta

Täytyi oikein miettiä asiaa työporukalla, niin harvoin viivotinta enää käytetään. Tässä muutama ehdotus: viivottimen päässä olevaa reikää voi myös hyödyntää, jos haluaa piirtää esimerkiksi kehän, ainakin osassa viivottimissa on reikä molemmissa päissä. Viivottimen voi laittaa roikkumaan vaikkapa seinälle - löytyy kätevästi. Olisiko lukijoillamme lisää selityksiä.

 

Kommentit (0)
22.12.201815:27
77938
26

Käyttäjää enemmän tarvetta viivottimen roikuttamiseen on kauppiaalla: hyllyssä nippu viivottimia vie vähiten tilaa piikissä roikkumalla.

Voisi olla myös valmistustekninen vaatimus: reiästä viivotinta olisi hyvä kuljettaa valmistuslinjalla ja asemoida tarkasti mittaviivojen painamista varten, mutta tälle en löytänyt mitään todisteita ja nuo onnistuvat varmaan ilman reikääkin.

Kommentit (0)
22.12.201817:16
16345
17

Reiästä on minulle tullut mieleen juurikin viivottimen roikuttaminen kaupassa vaikka niitä näkee kyllä ihan lappeellaankin hyllyllä

Reikää enemmän ihmetyttää pieni syvennys, joka saattaa olla viivottimessa likellä sitä reikää. Tarkastelua varten käsille ottamassani viivottimessa on syvennys molemmissa päissä mutta vain yksi reikä... Valitettavasti kommenttiin ei voi liittää havainnollistavaa kuvaa :)

Kommentit (0)

Vastauksesi