Miksi valkosipuli muuttuu uunissa vihreäksi?

Miksi valkosipuli muuttuu uunissa vihreäksi?

Valkosipuli (ainakin jokin lajike) muuttuu lähes kirkkaan vihreäksi. Miksi? Kypsennyksessä oli mukana lähinnä öljyä.

Vastaus

Tähän kysymykseen on palstallamme aikaisemmin vastattu seuraavasti:

Valkosipuli sisältää rikkiyhdisteitä, jotka voivat kuparin kanssa reagoidessaan muodostaa sinistä tai sinivihreää rikkisulfaattia. Kuparia riittää hyvin pieni määrä ja sitä löytyy yllättävistäkin ruoka-aineista, mm. jauhoista, ravintorasvoista, pähkinöistä, lihasta ja joistakin juustoista. Myös aminohapot värjäävät valkosipulia. Reaktio ei ole haitallinen muuten kuin esteettisesti. Kellertävä valkosipuli kannattaa jättää syömättä.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi