Miksi USA :lla on niin järjettömän ylimitoitetut sotavoimat ?

Miksi USA :lla on niin järjettömän ylimitoitetut sotavoimat ?

2 vastausta
25.05.201817:39
4028
73

Kai se on sitä psykologista sodankäyntiä sekin: "vaikka tuhoaisitte 90% sotavoimistamme, iskemme silti takaisin".

Kommentit (0)
25.05.201823:38
6082
72

Koska USA:lla oli toisen maailmansodan alla järjettömän pienet sotavoimat ja siitä koitui harmia. Ovat nyt kokemuksesta oppineet.

Sinänhänsä tavataan sanoa, että nuokin nykyiset sotavoimiin pannut rahat voisi antaa köyhille ja tarvitseville. Mutta mitä on vaikka miljoonien dollareiden arvoinen hävittäjälentokone. Se on yksinkertaistetusti kasa metallia ja tietotekniikkaa. Missä se raha on? No, ylläri ylläri: se on loppupeleissä esim. ihmisten jääkaapeissa, lasten harrastuksissa, vakuutusturvassa ja siis kaikessa mitä koko teollisuus ja työnteko tuottaa tavallisille ihmisille. Siten se on siis tarvitsevilla, tavallisilla duunareilla jne. Missä ovat sitten ne suuryritysten rahat. Ne ovat osakkeenomistajilla, sulla ja mulla, jotka työllistävät kansaa. Tavallaan olisi sama, jos tehtäisiin niin kuin entisvanhaan Egyptissä, rakennettaisiin pyramideja. Ei niitä orjatyönä tehty, vaan  kyseessä oli kätevä kansan toimeentulon turvaaminen.

Hieman tässä pyrin ravistelemaan aivoja. Apollo-ohjelma maksoi mansikoita, mutta siihen pantu raha on Yhdysvaltain kansalaisten hyvinvoinnissa. Kuun pinnalla on pari tonnia metallia. Jne jne.

Kommentit (0)

Vastauksesi