Miksi teiden yli kulkevissa sähköjohdoissa roikkuu silloin tällöin...

Miksi teiden yli kulkevissa sähköjohdoissa roikkuu silloin tällöin...

Miksi teiden yli kulkevissa sähköjohdoissa roikkuu silloin tällöin kenkäpari? Tietääkö kukaan minkäänlaista selitystä sille vai onko se vain sattumaa..?

Vastaus

Asiasta on kysytty meiltä aikaisemminkin, silloin vastaus oli tällainen:
Los Angelesin getoista muualle Yhdysvaltoihin ja maailmalle levinnyt lenkkareiden heittäminen puhelinjohtoihin viittaa (nuoriso)rikospiirien reviirin merkkaukseen. Lenkkareita voi löytää roikkumasta pahoinpitely- tai murhapaikkojen yläpuolelta, merkkinä toiselle alueella toimivalle jengille siitä, että näiltä seuduilta kannattaa pysyä poissa.

Uhri ryöstetään/pahoinpidellään/murhataan, ja hänen kenkänsä nakataan roikkumaan puhelinjohtoihin paikan yläpuolelle. Roikkuvia kenkiä on myös käytetty merkkinä siitä, että alueella on saatavilla huumeita. Jokaisella jengillä voi tietysti olla oma merkityksensä kenkien viskaamiselle, ja myös kenkien merkki saattaa vaikuttaa viestin sisältöön. Tai sitten kyse on vain lasten pilailusta.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-449948/The-trainers-mark-drug-ga...

***********
Voi tällä tavalla olla muitakin juuria, ainakin jos ajattelee Suomea. Elokuvassa "Häntä heiluttaa koiraa" (engl. "Wag the dog") langoissa roikkuvia kenkiä käytetään taitavasti ihmisten mielenkiinnon kohdistamiseen siihen mitä heidän toivotaan miettivän, eli pois tärkeistä asioista.
http://www.imdb.com/title/tt0120885/
Elokuvan saatavuus kirjastosta:
http://www.helmet.fi/

Itse olen nähnyt niin erikoisesti maalattuja kenkiä roikkumassa, että mieleen on tullut "ympäristötaide", lainausmerkit tarkoitukselliset.

Kommentit (0)

Vastauksesi