Miksi suomalaiset teleoperaattorit esittävät kännykän ruudulla solun...

Miksi suomalaiset teleoperaattorit esittävät kännykän ruudulla solun...

Miksi suomalaiset teleoperaattorit esittävät kännykän ruudulla solun tunnistetiedoissaan tylsästi esim. Pks1, Tku3, eikä siten kuten esim. Eestissä kyseisen kunnan/kaupungin tms paikan nimen jossa ollaan?

Voisiko nuo asemat koodata uudelleen miten helposti?

Vastaus
26.05.201021:22
16877
32

Asiasta ei löytynyt tarkempaa tietoa, mutta ehkä alueiden nimeäminen Pääkaupunkiseudun tai Turun kaltaisten laajojen kokonaisuuksien kautta on yksinkertaisempaa kuin kartoittaa tarkasti esimerkiksi Helsingin kaupunginosia. Eivätkä alueet taida edes järjestyä kauniisti kaupunginosittain. Esimerkiksi Saunalahden osoitteesta http://saunalahti.fi/gsm/hzb_kartat/hzb_pks_hel.html löytyvässä kaaviossa Pääkaupunkiseudun alueen 5 sisään mahtuvat Herttoniemi, Kulosaari, Laajasalo ja Santahamina. Alueen lyhentäminen muotoon ”HKLS” ei varmaan olisi edes niin informatiivista kuin ”Pks5”, ja taas yhden alueen ottaminen nimeksi olisi harhaanjohtavaa.

Muutenkin nuo tunnistetiedot taitavat olla luonteeltaan enemmän teknisiä kuin varsinaisesti kuluttajien iloksi kehitettyjä. Nimien uusiminen vaatisi varmasti jonkin verran työtä, johon teleoperaattorilla tuskin on intoa, jollei siitä koidu erityistä hyötyä. Voithan kuitenkin halutessasi laittaa asiasta palautetta teleoperaattorillesi.

Kommentit (0)

Vastauksesi